Când și cum tăiem unghiile bebelușului

112
1
Când și cum tăiem unghiile bebelușului - taiereunghii-1411741068.jpg

Articole recomandate

I Medicii pediatric atrag atenția că unghiile bebelușilor nu trebuie tăiate în primele patru, până la șase săptămâni de viață. Și asta din cauză că atât unghiile de la picioare, cât și acelea de la mâini sunt foarte delicate și moi. Iar dacă acestea cresc prea mult, se rup de la sine.

l O alternativă la tăierea unghiilor când copilul este prea mic sunt mănușile moi, care se pot pune bebelușilor cu scopul de a evita să se mai rănească.

l Însă, când nou-născuții riscă să se zgârie cu propriile unghii, acestea pot fi tăiate înainte de împlinirea a două luni de viață, dar numai dacă micuțul se scarpină mult și prin aceasta riscă să se zgârie. 

l Unghiile trebuie tăiate cu foarte multă grijă, cu ajutorul unei forfecuțe rotunjite, făcută specială pentru unghiile bebelușilor. Pentru a evita rănirea în cadrul acestei proceduri sensibile ar fi bine ca tăierea unghiilor să se facă atunci când micuțul doarme profund. 

Comentează știrea

Relu
30 septembrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Bebele refuză carnea? Ce faceți?
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : De ce obțin elevii și note mici
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : De ce trebuie hrănit micuțul cu lingurița
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Copiii și iubirea pentru bani
Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Diverse : De ce salariul nu înseamnă totul
Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Crezi că toate meritele ți se cuvin?
Joi, 25 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Reguli alimentare de toamnă
Pagina a fost generata in 2.4828 secunde