De ce obțin elevii și note mici

112
De ce obțin elevii și note mici - notemici-1411741036.jpg

Articole recomandate

Indiscutabil, rolul notelor este acela de a apropia elev ii de realitățile vieții, unde performanța ar trebui să fie evaluată critic, iar succesele și toate realizările să depindă de calitatea muncii. De asemenea, răsplata și onorurile să fie acordate celor ce muncesc susținut și se conformează regulilor. În viață, însă, lucrurile nu sunt întotdeauna așa, iar notele bune nu sunt, însă, o garanție de succes în viață.

Totuși, rolul notelor este covârșitor. Astfel, potrivit Ghidul.părinților.ro, notele pe care le iei la școală au o influență puternică asupra părerii tale și a altora despre tine, asupra aspirațiilor, pretențiilor, a alegerii viitoarelor școli și universități, a carierei și a venitului.

Măsura notelor

De exemplu, notele obținute la teste și examene îți măsoară capacitățile pentru: performanța la școală; inteligență și aptitudine; rațiune și judecată; memoria vizuală și auditivă; recunoașterea și înțelegerea scrisului și a cuvintelor; vocabular; gramatică;abilitatea de a rezolva problemele mate-matice. 

Cauzele notelor mici

Iată numai câteva: lipsa unei metode bune de studiu; probleme emoționale și familiale; lipsa de încurajare și supraveghere a părinților;

mediu familial inadecvat studiului; lipsa de interes, de orientare către un scop; metode ineficace de predare; influența negativă a prietenilor;

tulburări de sănătate sau învățătură; alienare socială: tânărul devine obraznic, ostil, rebel și delicvent.

Elevii care  nu învață bine, iau note  mici și nu pot ține pasul cu  restul clasei,  sunt deseori demoralizați, confuzi, nemulțumiți, rebeli, iresponsabili, nu le place școala, nu fac suficient efort, nu știu cum să învețe, nu-și fac lecțiile și tind să se asocieze cu alții de seama lor. Doar rareori continuă să învețe sârguincios, în ciuda rezultatelor slabe.

Ce se poate face pentru a lua note mai bune

Prezentăm câteva metode menite să-I ajute pe elevi să obțină note mai mari la școală: dezvoltarea unei metode mai bune de studiu; urmărirea unui plan zilnic de învățătură; respectarea indicațiilor profesorului;

studiul sârguincios și cu plăcere. Iar, la nevoie, elevii ar trebui să le ceară părinților ajutorul, ca dealtfel și dirigintelui sau profesorilor, pentru a afla unde greșesc și dacă au o eventuală tulburare de învățătură. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Când și cum tăiem unghiile bebelușului
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Bebele refuză carnea? Ce faceți?
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : De ce trebuie hrănit micuțul cu lingurița
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Copiii și iubirea pentru bani
Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Diverse : De ce salariul nu înseamnă totul
Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Crezi că toate meritele ți se cuvin?
Joi, 25 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Reguli alimentare de toamnă
Pagina a fost generata in 2.4972 secunde