De ce trebuie hrănit micuțul cu lingurița

56
De ce trebuie hrănit micuțul cu lingurița - hranirelingurita-1411741022.jpg

Articole recomandate

Știați că diversificarea alimentației bebelușului este considerată de către unii pediatri nutriționiști că a două naștere, și asta pentru că sugarul pentru alimentația care-i va fi propie tot restul vieții?

De aceea, potrivit Ghidul.părinților.ro, tehnica trecerii la alimentația cu lingurița se învață treptat atât de mamă, cât și de copil. Una dintre greșelile cele mai comune este următoarea: prelungirea administrării alimentelor cu biberonul, chiar după diversificare și chiar după vârsta de un an, când mesele de lapte continuă să fie administrate tot cu tetină.

Preocupările mamei

Tot timpul mesei, mama trebuie să se afle în interacțiune cu copilul, să mențină contactul ochi în ochi. În jurul vârstei de un an, copilul începe să aibă manifestări de autonomie, de exemplu dorește să mănânce singur. Acceptarea acestor tendințe stimulează inițiativa și obținerea unei experiențe personale, elemente esențiale pentru dezvoltarea cognitivă a copilului. Primele încercări de autoalimentare vor fi stângace, locul mesei nu va avea un aspect tocmai curat, însă, chiar și așa, nu trebuie să vă enervați. Trebuie doar să vă înarmați cu multă răbdare și dorință de a vă educa propriul copil. Trebuie să aveți grijă la fiecare gest pe care-l face, pentru că, din neatenție, se poate lovi cu lingurița sau celelalte obiecte aflate pe masă.

Atenție la conduită

De regulă, primele gesturi pe care le face copilul nu sunt acceptate de cei din jur (ia mâncarea cu mâna din farfurie și apoi o duce la gură). Însă, ulterior, cu tact, copilul poate fi educat să nu mai facă aceste lucruri. Interacțiunea din timpul orelor de masă, pentru copilul mai mare de 18 luni, poate fi un bun prilej de educare și învățare. Însă, administrarea forțată de alimente este cauza anorexiei psihogene (copiilor li se induce psihic repulsia față de mâncare), atât de frecventă în familiile cu copii hiperprotejati. De aceea, se recomandă ca începând cu vârsta de 2 ani, copilul să fie așezat pe un scaun special și să ia masa împreună cu părinții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Când și cum tăiem unghiile bebelușului
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Bebele refuză carnea? Ce faceți?
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : De ce obțin elevii și note mici
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Copiii și iubirea pentru bani
Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Diverse : De ce salariul nu înseamnă totul
Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Crezi că toate meritele ți se cuvin?
Joi, 25 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Reguli alimentare de toamnă
Pagina a fost generata in 2.2757 secunde