Când devine sportul un dușman al tenului

133
Când devine sportul  un dușman al tenului - sportdusmanten-1364299474.jpg

Venirea primăverii și creșterea temperaturilor sunt stimulente mult așteptate pentru reluarea activităților fizice, însă fără o îngrijire corespunzătoare, tenul poate suferi de pe urma acestui obicei. Factori precum transpirația, praful, machiajul neadecvat sau mediile agresive cu care intrăm în contact determină o creștere a sensibilității, afectând negativ sănătatea pielii.

Transpirația
O transpirație abundentă în urma efortului fizic favorizează eliminarea toxinelor din organism, însă odată cu acestea se pierde și o cantitate importantă de apă prin epidermă. Din această cauză, tenul poate suferi în timp de o deshidratare profundă. Înainte de începerea sportului este important să avem o rutină de îngrijire bine stabilită, cum ar fi: demachierea și curățarea tenului, dar și aplicarea unei creme hidratante, scrie unica.ro.

Praful
Cel mai întâlnit agent nociv este praful. Corpul transpiră și porii se dilată, lăsând loc pentru dezvoltarea în exces a bacteriilor care se găsesc în mod normal pe piele. În combinație cu transpirația și microbii, acesta afectează porii deschiși ai tenului, infectându-i sau cauzând iritatii. Astfel, după terminarea ședinței de sport ne putem clăti fața cu apă la temperatura camerei.

Machiajul
Pe lângă faptul că exista șansa ca machiajul să nu reziste în urma exercițiilor intense, acesta poate bloca porii prin menținerea unui mediu bacterian care irită pielea și favorizează apariția diferitelor afec-țiuni. De aceea, machierea este de evitat în timpul practicării exercițiilor fizice, fiind recomandată îndepăr-tarea sa în prealabil.

Medii agresive
Sporturi precum înotul presupun contactul pielii cu agenții agresivi din apă, cel mai cunoscut fiind clorul. Înainte de a începe exercițiile, este recomandat să aplicăm produse cu un conținut ridicat de vaselină sau parafină pe față, gât și decolteu. Aceasta va forma o peliculă care protejează cu succes tenul.

 

Sursa: unica.ro/ Neli Pfeiffer, specialist cosmetică apicolă și fondatoarea Salonului de Cosmetică Apiestetic by Neli Pfeiffer


 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3069 secunde