Când trebuie scoși polipii

518
Când trebuie scoși polipii - 291b28fbf65b525a6f0e176818c68525.jpg
Dacă cel mic face des roșu în gât, soluția este scoaterea polipilor, spun medicii ORL. La nivelul rinofaringelui, în spatele nasului există o formațiune numită amigdala faringiană. La copii, cel mai frecvent între trei și șase ani, apare inflamația cronică însoțită de creșterea acestei formațiuni, care blochează comunicarea între nas și gât, determinând tulburări respiratorii și împiedică scurgerea secrețiilor nazale, ceea ce favorizează apariția infecțiilor în sfera ORL.
Inflamația cronică însoțită de hipertrofia amigdalei faringiene se numește adenoidită cronică, numită popular "polipi". La un copil la care sunt prezente obstrucția nazală cronică (nas înfundat în majoritatea timpului), sforăit nocturn, voce nazonantă sau dezvoltă frecvent rinite, rinofaringite, otite medii recurente se indică un consult ORL.
Dacă în urma examenului ORL medicul constată prezența polipilor se indică intervenția chirurgicală de extirpare a vegetațiilor adenoide. Această intervenție se efectuează numai când copilul este sănătos, în afara perioadelor de vaccinare și după efectuarea unui set de analize uzuale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 August 2010
Stire din Diverse : Pac Man și Donkey Kong ajung la muzeu
Sâmbătă, 21 August 2010
Stire din Diverse : Somnul de după-amiază sănătate aduce!
Pagina a fost generata in 2.1074 secunde