Care este ingredientul secret al bucătarilor, pentru un gust delicios?

291
Care este ingredientul secret al bucătarilor, pentru un gust delicios? - fondingredientsecret-1391790779.jpg
Dacă ultima cină la restaurant ți-a lăsat o impresie puternică asupra gustului, secretul ei s-ar putea afla în spatele unei simple conserve cu anșoa. Acest ingredient minune este deseori folosit de bucătari, pentru a amplifica aromele preparatelor. Foodstory.ro ne ajută cum să-l folosim în bucătăriile noastre.
Probabil că ai văzut deseori în rețetele lui Jamie Oliver sau ale altor bucătari celebri menționată anșoa. Acești pești mici, plini de savoare, pe care îi adaugă în aproape orice: de la dressinguri pentru salată, până la sosuri pentru tocănițe sau toppinguri pentru pizza. Nu strâmba din nas! Peșteii mici și sărați pe care îi găsești gata conservați la borcan, păstrați în ulei, sunt o experiență gustativă unică. Asta, pentru că sunt un furnizor de umami – gustul suprem, o combinație între toate celelalte gusturi. Așadar, dacă te-ai ferit până acum de anșoa, neștiind cum și în ce să folosești acest ingredient, poți afla, astăzi, cum să îl combini pentru a obține gusturi unice pentru mâncarea pregătită. 


Adaugă anșoa în sosuri 
Dacă abia te acomodezi cu acest gust nou, sosurile sunt cele mai simple preparate cu care nu vei da greș, mai ales dacă ești de părere că anșoa are o aromă prea pătrunzătoare de pește. Pasează anșoa și adaugă-o în sosuri cu legume, în creme de brânză sau sosuri pentru paste. E nevoie doar de 2-3 bucăți pentru a îmbunătăți substanțial gustul sosului tău. 


Combină anșoa cu alte ingrediente marine 
Dacă ești deja fan al preparatelor cu pește, fructe de mare sau crustacee, atunci anșoa va fi o alegere inspirată. Poți folosi anșoa în combinație cu ton sau creveți, în dressingul pentru salată Nicoise sau în garnitura pe care o servești lângă un pește la grătar. 


Folosește anșoa în dressingul pentru salată 
Gustul foarte sărat pe care îl oferă anșoa se potrivește în aproape orice fel de dressing: de la cel pentru salată Caesar, până la salată Nicoise. Îl poți folosi și într-o vinegretă simplă cu ulei de măsline și zeamă de lămâie pentru o salată de andive. 


Adaugă anșoa ca ingredient principal 
Pune cu încredere fileuri întregi în salate, pentru o aromă intensă. Se potrivesc perfect în salate cu roșii, capere sau măsline. Ține cont de faptul că anșoa din conservă sunt foarte sărate, așa că nu mai e nevoie să adaugi sare. 
Anșoa sunt conservate, de obicei, în sare sau ulei de măsline. Dacă alegi varianta "la sare", spală fileurile înainte să le adaugi în preparate. Anșoa în ulei sau cu sare sunt ideale pentru sosuri și dressinguri. S-ar putea să găsești și conserve cu anșoa în oțet. Acestea au un gust ușor astringent și amar în comparație cu cele din variantele anterioare. Sunt perfecte ca toppinguri pentru salate sau pur și simplu consumate simple.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6327 secunde