Carnea de pui, vită și peștele - cum să le alegi
Articole recomandate
Puiul
Dacă ai pe cineva la țară, nu e nevoie să citești în continuare. Du-te acolo și alege o pasăre pentru gătit. Nimic nu se compară cu puiul crescut în bătătură, fără concentrate și alte chimicale. Dacă ești, însă, condamnată la super-market, după ce ai verificat de două ori data expirării, atinge carnea de pui tocmai cumpărată. Dacă e proaspătă, mâna nu trebuie să se lipească de ea. Iar acest test e valabil și pentru carnea de porc, curcan sau vită.
Vita
Din păcate, e greu să găsești pe la noi carne de vită de bună calitate. De obicei, în secțiune, vita românească e complet roșie, fără a fi brăzdată de vinișoarele de grăsime care promit o friptură de calitate. Iar fără această grăsime care să se topească și s-o țină fragedă în timpul gătirii, vita se transformă ușor în binecunoscuta "talpă".
Peștele
Când ajungi față în față cu peștele ales, privește-l în ochi. Dacă îi sunt limpezi și bulbucați, și nu tulburi și scufundați în orbite, e bine, treci la etapa următoare, controlul corporal. Mai întâi te uiți la branhii. Ar trebui să fie o culoare roșie vie, nu un maroniu șters. Dacă peștele e proaspăt, carnea ar trebui să fie elastică și să revină la forma inițială după ce apeși pe ea, fără a face gropițe.
Așadar, să zicem că ai intrat în pescărie. Primul lucru după care te ghidezi e… mirosul. Să nu fie greu, de stricat. Dacă e, fugi. Dacă nu, vezi cum sunt ținuți peștii. Singura variantă corectă e pe gheață. Așa, ei rămân proaspeți și nu reprezintă un pericol pentru sănătatea ta.
(Sursa: www.retete-istete.ro)
Dacă ai pe cineva la țară, nu e nevoie să citești în continuare. Du-te acolo și alege o pasăre pentru gătit. Nimic nu se compară cu puiul crescut în bătătură, fără concentrate și alte chimicale. Dacă ești, însă, condamnată la super-market, după ce ai verificat de două ori data expirării, atinge carnea de pui tocmai cumpărată. Dacă e proaspătă, mâna nu trebuie să se lipească de ea. Iar acest test e valabil și pentru carnea de porc, curcan sau vită.
Vita
Din păcate, e greu să găsești pe la noi carne de vită de bună calitate. De obicei, în secțiune, vita românească e complet roșie, fără a fi brăzdată de vinișoarele de grăsime care promit o friptură de calitate. Iar fără această grăsime care să se topească și s-o țină fragedă în timpul gătirii, vita se transformă ușor în binecunoscuta "talpă".
Peștele
Când ajungi față în față cu peștele ales, privește-l în ochi. Dacă îi sunt limpezi și bulbucați, și nu tulburi și scufundați în orbite, e bine, treci la etapa următoare, controlul corporal. Mai întâi te uiți la branhii. Ar trebui să fie o culoare roșie vie, nu un maroniu șters. Dacă peștele e proaspăt, carnea ar trebui să fie elastică și să revină la forma inițială după ce apeși pe ea, fără a face gropițe.
Așadar, să zicem că ai intrat în pescărie. Primul lucru după care te ghidezi e… mirosul. Să nu fie greu, de stricat. Dacă e, fugi. Dacă nu, vezi cum sunt ținuți peștii. Singura variantă corectă e pe gheață. Așa, ei rămân proaspeți și nu reprezintă un pericol pentru sănătatea ta.
(Sursa: www.retete-istete.ro)
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 18 Septembrie 2013
Miercuri, 18 Septembrie 2013
Miercuri, 18 Septembrie 2013
Luni, 16 Septembrie 2013
Luni, 16 Septembrie 2013