Concurs Cât de bine vede un nou-născut

1256
Deși din punct de vedere fizic ochii unui nou-născut sunt capabili să vadă perfect, el nu poate să focalizeze la mai mult de 20 de centimetri - distanța aproximativă între fața lui și a mamei în timpul alăptatului, deoarece încă nu știe să-și acomodeze privirea cu distanța.
Înainte de trei luni nu va reuși să distingă fizic pe mama de ceilalți din jur. Dar celelalte simțuri: auzul, atingerea, mirosul, foarte strâns legate între ele, îl vor ajuta ca încă din a treia zi pruncul să-și recunoască mama.
Nou-născutul poate distinge ziua de noapte, își va închide ochii la lumina puternică și îi va redeschide în penumbră, de aceea este bine ca lumina ce-l înconjoară să nu fie foarte puternică sau prea apropiată. Veți observa că, încă de la naștere, îl atrag obiectele strălucitoare.
În următoarele luni, vederea se va îmbunătăți și bebelușul va fi atras de obiectele mari, cu margini perfect conturate și având culori contrastante, iar mult timp și-l va petrece studiind spațiul din jurul lui.
În jurul a două luni, bebelușul va putea distinge câteva detalii, cum sunt diferențele dintre culori, forma fețelor sau diferențele între obiectele plane și cele voluminoase.
La trei luni, bebelușul va putea să deosebească forma concavă de cea convexă și va putea să vadă la fel de bine ca un adult.
Între șase și nouă luni va reuși să vadă până la șase metri distanță, iar la aproape un an va reuși să vadă perfect, la distanțe mari ca și un adult.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1022 secunde