Ce faceți dacă cel mic are o zi proastă

153
Ce faceți dacă cel mic are o zi proastă - ziproasta-1415372361.jpg

Articole recomandate

De la cele mai fragede vârste, copiii trebuie învățați că este la îndemâna lor să nu fie supărați sau furioși când lucrurile nu merg bine. Însă, este responsabilitatea părinților să-i ajute să treacă mai ușor peste zilele proaste, existente în viața fiecăruia. Pentru asta, potrivit Despre.copii.ro, părinții trebuie să folosească încurajări simple: "Mâine, ai să vezi, va fi o zi mai bună!" sau "Ce am putea face ca ziua de mâine să fie mai bună decât cea de azi?".

Umorul, marele salvator!

Povestiți-i copilului că în unele zile se întâmplă ca lucrurile să meargă exact invers decât ne dorim, iar aceste zile pot fi depășite mai ușor încercând să luăm în râs micile șicane care ne strică ziua. Și, dacă tot e să meargă totul pe dos, măcar să fie organizat. Propune-i copilului să facă totul invers: să se îmbrace cât mai fistichiu, purtând puloverul cu spatele în față sau întorcându-și șapca pe dos, să numere invers; să meargă cu spatele. O altă metodă eficientă este aceea de a-l încuraja să povestească păpușilor și maimuțoilor preferați despre necazurile pe care le întâmpină într-o zi proastă. Aceste povești vă pot ajuta să vă dați mai bine seama ce anume sau cine îi strică ziua micuțului.

Extrem de important și benefic în același timp: nu-l ingorati și nu-i minimalizați problemele inerente copilăriei. Este una din perioadele delicate, când are nevoie de suportul părinților, fiind o primă etapă a selectării persoanelor în care are sau nu încredere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să pregătești trusoul bebelușului
Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Cum ajutăm copilul să se exprime
Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se cere indemnizația copilului
Pagina a fost generata in 1.6517 secunde