Ce înseamnă să-ți înșeli partenerul?

390
1
Ce înseamnă să-ți înșeli partenerul? - ainsela-1361790688.jpg
Ce comportament definește infidelitatea? Ce înseamnă pentru tine să-ți înșeli partene-rul? Dar, mai ales, ce presu-pune să fii înșelat? Un studiu recent al Universității din Michigan dezvăluie atitudinea modernă a oamenilor asupra înșelatului în cuplu.

Studiul, intitulat "A fost înșe-lat? Percepțiile variază în funcție de sex, anxietate și comportament" și publicat în jurnalul medical "Evolutionary Psychology", a fost realizat pe 456 de studenți. Aceștia au participat la cursuri introduc-tive de psihologie la două universități din America.


La finalul acestora, tinerii au fost rugați să se uite peste 27 de tipuri diferite de comportament, apoi să noteze, pe o scară de la 1 la 100, care dintre acțiuni echivalează cu înșelatul partenerului - 0 fiind asociat cu "nu reprezintă înșelat", iar 100 cu "infidelitate totală".

Deloc surprinzător, actul sexual în afara relației este considerat de 97,7% infideli-tate totală, urmat de sexul oral, cu un procent de 96,8%. Mai jos sunt câteva acțiuni catalogate drept infidelitate, cât timp au loc în afara cuplului, acțiuni despre care acum câțiva ani nu se putea vorbi.

Sărutat pe buze: 88.7

Trimiterea emailurilor cu poze nud: 88.2

Mesaje erotice: 82.6

Dormit în același pat: 68.4

Ținut de mâini: 63.2

Formarea unei legături emo-ționale: 52.4

Stat în poala altcuiva: 52.2

Ieșit la cină: 41.4

Împărtășirea secretelor: 36.5

Îmbrățișări mai lungi de 10 secunde: 34.5

Cercetătorii au fost interesați, de altfel, și de cum nivelul de nesiguranță al unei persoane în relația sa afec-tează felul în care vede infidelitatea. Cei care nu sunt siguri pe relațiile lor au tendința să considere comportamentul social mult mai relevant pentru a defini infidelitatea, în timp ce persoanele care evită implicarea pe termen lung în relații au oferit comportamentului sexual și erotic un indicativ mic.


Comentează știrea

Radu
4 martie 2013
...

Inseamna sa intretii relatii sexuale cu o alta persoana.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.7554 secunde