Ce planuri au francezii cu Dacia Towny

318
1
Ce planuri au francezii cu Dacia Towny - daciatowny-1370181360.jpg

Articole recomandate

Francezii de la Renault au făcut, zilele acestea, un anunț surprinzător, care vine să dea peste cap toate planurile anterioare privind fabrica din România. Directorul operațional al grupului, Carlos Tavares, a declarat că Dacia nu va intra pe segmentul autovehiculelor mini cu modelul Towny / Citadine. Să fie intoxicare media sau avem de-a face cu o "revoluție" la Mioveni?

Producătorul auto pare să fi renunțat la ideea unei mașini mici, ușoară, ce urma să fie lansată în 2014. Cel puțin dacă e să luăm de bune declarațiile făcute de Carlos Tavares, pentru Automotive News Europe.

Chiar dacă importanța segmentului mini a crescut, ca urmare a crizei economice din regiune și a interesului consumatorilor pentru autovehiculele mai mici și mai ieftine, Tavares a subliniat că este mulțumit de actuala gamă de produse Dacia. "Ceea ce vreau este să evităm să avem prea multe modele", a declarat acesta.

Directorul operațional de la Renault a apreciat că, dacă Dacia și-ar extinde gama de produse, costurile de marketing ar deveni prea mari.

Modelul Towny / Citadine era gândit, inițial, să fie lansat în 2011, însă criza din piața auto a schimbat planurile. Managerii companiei credeau că Loganul și Sandero vor mai merge la vânzări, cu mici stilizări, cel puțin până în 2014, bazându-se pe prețurile mici și pe programele de tip "Rabla".

Modelul, ce urma să împartă multe din piese cu Renault Twingo, avea o lungime de circa 3,5 metri și un propulsor turbo cu trei cilindri de 0,9 litri, disponibil în trei versiuni de putere: 59, 74 și 94 cai putere.

În prezent, Dacia vinde șase modele în Europa: sedanul Logan, noul Logan, MCV Lodgy minivan, utilitara Dokker, modelul Sandero și SUV-ul Duster, acestea din urmă fiind cele mai vândute, cu peste 30.000 de unități vândute în primele patru luni ale acestui an.

(sursa: www.dailybusiness.ro)

Comentează știrea

superauto
29 decembrie 2013
Vrem Dacia Towny

Pacat ca micuta Dacia nu "are voie" sa iasa pe piata :( Se pare ca si in Franta e dorita dar nu si de Renault : superauto.fr/dacia-minicitadine.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1061 secunde