Ce să nu ratezi dacă ajungi la Brașov

266

Articole recomandate

Să presupunem că vrei să evadezi pentru trei zile la Brașov. Trebuie să știi din start că acest oraș are foarte multe de oferit. De aceea, ar fi bine să-ți faci un plan de vizitare, pentru că vei avea de unde alege! Iată ce obiective turistice ar fi bine să nu le ratezi: 

Bastionul țesătorilor este doar unul dintre cele cinci construcții de acest tip din Brașov. Importanța lui este dată de faptul că a fost construit în perioadele 1421-1436 și 1570-1573, fiind astfel unul dintre cele mai marcante simboluri ale istoriei locale. Bastionul include expoziția Cetatea Brașovului și fortificațiile din Țara Bârsei.

Strada Sforii este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Brașov. Deși s-a dorit a fi un coridor de acces pentru pompieri între străzile Cerbului și Poarta Schei, aceasta a ajuns, astăzi, un obiectiv pentru toți cei care vin în Brașov și care își doresc un loc unic de întâlnire, de făcut poze și de admirat!

Cetățuia este un alt simbol al trecutului orașului. Prima parte, turnul în semicerc, a fost ridicată în anul 1524. Au urmat numeroase alte ziduri, turnuri și fortificații, care au format un spațiu de tipul unei cetăți mici și astăzi foarte bine conservată. Pentru o seară interesantă, se poate lua cina pe terasa restaurantului de la Cetățuie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Mai 2012
Stire din Diverse : Brașov.  Știați că....
Pagina a fost generata in 2.4897 secunde