Ce sunt chisturile pe sâni?

165
Chisturile care apar pe sâni sunt săculețe inofensive de țesut, pline de lichid. Acestea pot să crească chiar în interiorul țesutului mamar.


Cum se simt? Nodulii mamari sunt moi, dacă apeși pe unul dintre aceștia, poți să ai impresia unui balon cu apă. Un chist se poate deplasa și își poate schimba dimensiunea în timpul ciclului menstrual.

Unde apar? Chisturile mamare pot fi situate aproape de suprafață, adânc în interior sau aproape de peretele sânului. În cazul în care chistul este mai aproape de suprafață, el este mai ușor de găsit și de distins față de alți noduri.

Dar dacă este adânc în interior, este mai dificil de distins deoarece atunci când apeși pe un astfel de nodul, apeși în același timp pe straturi de țesut mamar, care pot dense și ferme.

Medicul tău poate stabili dacă nodulul este un chist inofensiv făcând o aspirație cu o seringă cu un ac fin. Această procedură elimină lichidul din interiorul chistului. După dezumflare acesta probabil nu va reveni la forma inițială.

Bisexualitatea este o fază sau o orientare

Este greu să fii bisexual. Lesbienele/bărbații homosexuali au tendința să spună că încearcă să ia ce e mai bun din ambele lumi și cei hetero cred că asta înseamnă să te culci cu oricine (fără importanță). Poate că cei din jur îți spun că trebuie să te decizi dacă ești hetero sau homosexual, dar nu e chiar atât de simplu. Simt că iubesc pe cineva, indiferent de sexul acestuia. Bisexualitatea este o orientare sexuală, nu o fază.

Recent, cercetătorii au decis să exploreze întrebarea dacă bisexualitatea este o fază. Ei au făcut acest lucru prin efectuarea unui studiu în care au analizat aproape 80 de femei non-heterosexuale de 10 ani. În final, cercetătorii au concluzionat că bisexualitatea la femei este o orientare sexuală distinctivă - la fel cu a fi homosexual, lesbiană sau hetero.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7381 secunde