Ce trebuie să știi despre anestezia generală la copii

2096
Ce trebuie să știi despre anestezia generală la copii - anestezie-1339176624.jpg
Cu toate că anestezia generală este considerată, în zilele noastre, mai sigură ca oricând, iar substanțele medicamentoase folosite sunt testate, eficiente și aproape lipsite de riscuri, cel mai bine ar fi să lămuriți orice curiozitate pe care o aveți întrebând medicul specialist. O anestezie generală înseamnă pierderea totală a simțurilor și intrarea într-o stare de inconștiență.
Dacă medicul v-a comunicat faptul că anestezia generală este singura opțiune pentru operația micuțului, puteți alege modul în care se va realiza, ori prin perfuzie, ori prin gaz anestezic. Cadrele medicale îl vor transporta, după anestezie, în camera operatorie, unde unul dintre părinți poate sta până când va fi complet adormit.
Conform specialiștilor în domeniu, procedurile anestezice moderne nu prezintă riscuri serioase de sănătate. În cazuri rare, pot apărea complicații sau efecte secundare, precum dureri de cap sau de gât, greață, amețeli. Totodată, statisticile arată că unul din o sută de copii poate avea o reacție alergică ușoară la una dintre substanțele anestezice, iar un copil din 20.000 poate suferi o reacție alergică severă în urma anesteziei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Durerea de stomac la copii
Pagina a fost generata in 0.3172 secunde