Cea mai frumoasă zonă din lume, în România?

695
Cea mai frumoasă zonă din lume,  în România? - ceamaifrumzonadinluma28fb-1393599113.jpg

Articole recomandate

Reacțiile majorității oamenilor când le spui că ai fost în vacanță în Caraș Severin sunt o combinație de ironie și mirare. Ce să faci în Caraș Severin? Potrivit romaniabyheart.ro, locul este de un pitoresc extraordinar. 


Aparent, cea mai frumoasă cascadă din lume, conform site-ului American worldgeography.com, se află în inima Carașului și a rezervației naturale Nera - Beusinta. Se numește Bigar și se află chiar pe drumul 57B care unește orașul Anina de comună Bozovici, la 17 km de Anina. 


Adulată de străini. Din păcate, cascada este premiată de străini și aproape ignorată de români. Deși se află chiar pe marginea drumului, mașinile trec pe lângă rapid, singurul indicator aflat la locul cu pricina îndrumându-te către o păstrăvărie. 


Pare ruptă dintr-un film de animație Disney. Te aștepți că, din moment în moment, de sub ploaia de apă să iasă Tinker Bell. Continuă incursiunea în lumea elfilor și zânelor și mergi la Morile din Eftimie Murgu, sat aflat la vreo 20 km de Bigar, mergînd în continuare pe drumul 57B. Descoperi un oraș al piticilor, o înșiruire de mici mori de apă, vreo 22 la număr, pe cursul răului Rudăriță. O rețea de jgheaburi și diguri de lemn canalizează apă către elicile care învârt pietrele de moară. Membrii comunității din Eftimie Murgu folosesc încă morile pentru a macină grîu pentru gospodăriile proprii. Fiecare familie are o programare clară, la moară cutare în ziua cutare. Dacă vrei o experiență neaoșă, mergi în Eftimie Murgul în luna Mai la sărbătoarea măsuratului oilor. Se lasă cu miei la proțap și tot tacîmul. 


Ce mai poți vedea în zonă. Teatrul de la Oravița este singură copie rămasă a celebrului teatru vienez Burgertheather care a fost dezafectat în 1890.Teatrul datează din 1817 și este cel mai vechi din România.În 1868, pe scenă lui performa trupa Pascaly avîndu-l pe Mihai Eminescu că sufleur. Este incredibil de bine conservat și îngrijit, pînă și scaunele sunt originale. 


Cheile Nerei și lacul dracului. Cel mai bine ajungi pe Cheile Nerei din Sasca Română, obiectivele fiind cheile înseși (care se întind pe 20 de km) și cascadă Beusnita, aflată pe un afluent al Nerei. Dacă intri pe cursul Nerei din partea opusă a muntelui, de la Șopotul Nou, poți merge la Lacul Dracului (cam două ore de mers pe jos).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5714 secunde