Cele mai bune aplicații de smartphone pentru editare foto

388
Cele mai bune aplicații de smartphone pentru editare foto - fondaplicatii-1357476541.jpg
Atunci când ne cumpărăm un telefon mobil de tip smartphone avem și pretenția ca, pe lângă performanțe și design, să fie capabil de realizarea unor fotografii de o calitate cât mai bună. Producătorii au răspuns acestor cerințe, iar smartphone-urile de pe piață au încorporate camere foto din ce în ce mai performante, iar dispozitivele mobile sunt extrem de folosite pentru realizarea și editarea fotografiilor.

Bineînțeles, într-un timp relativ scurt, piața de aplicații mobile pentru editare foto s-a aglomerat foarte mult, unui utilizator obișnuit fiindu-i din ce în ce mai greu să decidă ce soft merită cumpărat sau descărcat gratuit.

Pentru iOS și Android

În prezent, cea mai cunoscută aplicație mobilă pentru editare foto este Instagram, disponibilă atât pentru sistemul de operare iOS, cât și pentru telefoanele Android. Acest lucru nu înseamnă neaparat că este și cea mai bună aplicație sau că altele, mai puțin cunoscute, ar fi mai prejos.

Pixlr-o-matic - Aplicația poate fi descărcată gratuit și este una dintre cele mai eficiente în aplicarea de efecte retro, fotografiile căpătând acel aspect vintage. Impresionant este faptul că pot fi adăugate rame și contururi disponibile în peste 5 milioane de variante de culoare și forme.

BeFunky Photo Editor - Este o aplicație asemănătoare Pixlr-o-matic, ce permite utilizatorului aplicarea unor efecte de sepia sau monocrome. În plus, se pot adăuga efecte de lumini și umbre.

PhotoFunia - Aplicația necesită acces la Internet, fie prin conexiune WiFi, fie prin 3G, iar utilizatorii pot transforma opere de artă celebre prin adăugarea propriilor fotografii sau pot înlocui figura unor personaje cu propria imagine.

Photoshop Express - Dezvoltată de colosul Adobe, permite utilizatorilor mai pretențioși aplicarea unor serii de modificări, de la redimensionare, la ajustarea culorilor sau aplicarea unor efecte de culoare sau artistice. Este una dintre cele mai profesionale aplicații gratuite pentru editarea foto ce există acum pe piață. Instalarea aplicației necesită card de memorie SD.

Aplicații plătite

În afară de Photoshop Express, care este disponibil gratuit, există și aplicații profesionale, al căror preț variază între 9 și 14 lei. Printre acestea se numără Vignette, Pho.to Lab PRO, Camera ZOOM FX sau PicSay Pro.

Vignette este o aplicație, pentru IOS și Android, care funcționează împreună cu camera foto, astfel putând fi aplicate filtre direct în momentul realizării fotografiilor. De asemenea, aplicația permite utilizarea unui zoom digital sau realizarea de fotografii la intervale de timp regulate.

Pentru cei care doresc să realizeze caricaturi, aplicația Pho.to Lab PRO oferă această posibilitate, în timp ce Camera ZOOM FX este ideală pentru realizarea de fotografii sportive, datorită funcției de stabilizare a imaginii. Aplicația PicSay Pro numără cele mai multe funcționalități, dar este și cea mai scumpă dintre cele prezentate, fiind disponibilă la prețul de 14 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : VALVE deschide robinetul de bani
Pagina a fost generata in 0.3552 secunde