Direcția spre care va merge evoluția tehnologică în 2013

181
Direcția spre care va merge evoluția tehnologică în 2013 - talpaevolutia2013-1357476600.jpg
În 2013 se prevăd o serie de trenduri tehnologice, însă trei dintre acestea se vor dezvolta puternic. De la noutățile hardware, până la modul în care aplicațiile noi vor revoluționa lumea IT, iată care sunt, în viziunea specialiștilor, cele mai importante trenduri tehnologice ale noului an.

Gadgeturi extrem de flexibile - Sud-coreeni au dezvoltat deja o serie de prototipuri pentru ecranul flexibil și bateria flexibilă, însă acestea nu au ajuns încă la stadiul de implementare în echipamente la scară largă. Cu toate acestea, este o doar o chestiune de timp, destul de scurt, până când vom putea achiziționa un telefon subțire precum o coală de hârtie. 

Cipuri integrate în tot mai multe obiecte - Filmele SF, în care puteam vedea că aproape orice obiect este controlat de un computer, sunt din ce în ce mai aproape de a se încadra în prezent și în viața de zi cu zi. În 2012, numărul gadgeturilor noi cu cipuri integrate a depășit 100 milioane, iar analiștii prevăd o creștere până la 1,6 miliarde în următorii 5 ani. Anul acesta, senzorii și cipurile integrate în tot mai multe obiecte, ar putea pune bazele unei lumi care devine tot mai interactivă. Indiferent dacă tehnologia NFC va rezista, cipurile integrate vor lua avânt.

Anonimatul pe Internet, pe cale de dispariție - Noua politică de confidențialitate a Instagram, ce include renunțarea oricărui drept asupra pozelor la încărcarea lor, este un nou pas către dispariția anonimatului online. Numărul de servicii prin care sunt colectate date personale este tot mai mare și va deveni tot mai greu să păstrezi secrete orice informații care ajung și online.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : VALVE deschide robinetul de bani
Pagina a fost generata in 0.4588 secunde