Cinci rețete fără foc care te apără de boală. Gătește sănătos!

254
Cinci rețete fără foc care te apără de boală. Gătește sănătos! - retetefarafoc-1495203036.jpg
Alimentația raw sau fără foc este renumită pentru efectul vindecător pe care îl are asupra organismului. Hrana vie abundă în enzime și nutrienți care sunt la cote minine în hrana preparată termic. Iată cele mai sănătoase rețete recomandate de medicul Pavel Chirilă, potrivit eva.ro

Atenție! Toate aceste rețete sunt preparate fără foc pentru a păstra intacte toate substanțele nutritive din ingredientele folosite!

1. Ciocolată la minut (100% crud)

Ingrediente: 1 avocado copt bine, 2-3 linguri cu miere naturală, 2-3 linguri cu pudră de roșcove, 1 lingură de nuci crude măcinate (sau alte nuci), 1 lingură făină de ovăz, stafide sau alte fructe preferate.

Se pisează bine avocado până devine cremos, după care se amestecă restul ingredientelor.

2. Bruschete cu morcovi

Ingrediente: 4 morcovi dați prin răzătoarea mică, 3 căței de usturoi, sare de mare, 1 lingură cu ulei de măsline presat la rece, 1 lingură cu semințe crude de floarea-soarelui, 1 lingură cu semințe crude de dovleac.

Se amestecă în robotul de bucătărie toate ingredientele până se obține o pastă cremoasă. Se unge pasta de morcovi peste felii de pâine integrală prăjită, după care se ornează cu câteva felii de avocado și verdeață.

3. Ciulama de ciuperci (100% crud)

Ingrediente: 10 ciuperci, o legătură de pătrunjel, o jumătate de legătură de mărar, 12 nuci caju înmuiate în apă câteva ore, 1-2 câței de usturoi, sare de mare, ulei de măsline presat la rece.

Se feliază pălăriile ciupercilor și se amestecă cu o jumătate de legătură de pătrunjel tocat și cu mărarul mărunțit.

Din restul ingredientelor se prepară un sos cu ajutorul blenderului, care se toarnă peste amestecul din ciuperci și verdeață.

4. Supă-cremă de roșii (100% crud)

Ingrediente: 4 roșii, 1/2 linguriță de busuioc, 1 vârf de cuțit de cimbru, 1/2 ceapă, ulei de măsline presat la rece, sare de mare, 500 mililitri de apă.

Se amestecă în blender toate ingredientele.

5. Paste din dovlecei cu sos pesto (100% crud)

Ingrediente: 2 dovlecei curățați de coajă și feliați cu un curățător de legume, 100 grame de fistic crud (semințe de floarea soarelui sau nuci caju), 1 roșie, 4 căței de usturoi, 60 mililitri de ulei de măsline, 1/2 linguriță sare de mare, 30 mililitri suc de lămâie, 2 lingurițe busuioc, 1 lingură fulgi de drojdie inactivă.

Pune dovleceii feliați pe o farfurie, după care se prepară sosul cu ajutorul unui blender.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Mai 2017
Stire din Diverse : O istorie cu gust: hot-dogul
Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Diverse : Desert de post. Clătite cu halva
Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Diverse : Pește la grătar umplut cu măsline
Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Diverse : Brioșe cu ghimbir și portocale
Pagina a fost generata in 1.8835 secunde