Cinci semne că pomii din curte au devenit un pericol

512
1
Cinci semne că pomii din curte au devenit un pericol - taierecopaci-1363020819.jpg
Pomii care stau sub amenințarea furtunilor, zăpezilor sau vântului pot reprezenta un adevărat pericol pentru casa ta și pentru membrii familiei. De aceea, este foarte important să știi când trebuie să lași un copac să crească în continuare și când e necesară tăierea lui. 


1. Dacă pomul tău are câteva crengi uscate, acestea pot cădea chiar și într-o zi senină, de aceea este mai bine să le îndepărtezi înainte să vină vreun vânt puternic.

2. O crăpătură sau o scorbură în trunchiul copacului reprezintă semne de slăbiciune în structură, așa că furtuna poate transforma totul într-o tragedie.

3. Vârsta copacului reprezintă un criteriu pentru a determina dacă pomul tău din curte este sau nu un pericol pentru casă. Nu te grăbi totuși să dobori un pom până când nu ai verificat că este cu adevărat precar în structură.

4. Copacii înclinați sau cei cărora le ies rădăcinile la suprafață ridică și ei semne de întrebare în ceea ce privește siguranța pentru curte și casă. Acest aspect nu trebuie ignorat.

5. Dacă sapi de jur împrejurul bazei trunchiului și găsești termite, atunci pomul poate fi în pericol și poate reprezenta totodată o problemă când absoarbe apa în exces sau când bate un vânt puternic. 


Comentează știrea

cititor
12 martie 2013
termite?

pt. pct. 5 al articolului...oare unde sunt termite in Romania??? Acestea sunt specifice tropicelor - daca tot traduceti articolul,macar adaptati-l corespunzator...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9288 secunde