Ciocolata de casă

463
Ciocolata de casă - 16maiciocolatadecasa1-1368708571.jpg
Ciocolata de casă, un desert de altfel simplu de preparat, are o reputație universală și se regăsește, cu diferențele de rigoare, în orice colț al lumii. În România, în special în cea a anilor 1980, ciocolata de casă a reprezentat pentru mulți copii dulcele suprem. Porții: 8-12. Timp de preparare: 50 minute (plus 2-3 ore pentru răcire).

Ingrediente: 450 g zahăr, 10 ml esență de rom (opțional), 170 grame de unt gras (minim 80% grăsime), 500 g lapte praf, 80 g cacao.

Mod de preparare: Amestecați laptele praf și pudra de cacao și treceți-le prin sită. Amestecați zahărul cu 150 ml de apă într-o crăticioară.

Fierbeți aproximativ 10 minute până se leagă într-un sirop cleios, fără ca zahărul să se caramelizeze. Adăugați untul tăiat cubulețe și luați vasul de pe foc. Amestecați până se topește. Încorporați esența de rom și amestecul de cacao cu lapte praf, cu grijă pentru a nu forma cocoloașe.

Amestecați energic - eventual folosind brațele de frământat ale mixerului - cât este cald, pentru a obține o masă omogenă. Întindeți și nivelați într-o tavă dreptunghiulară unsă cu puțin ulei. Lăsați la rece pentru două-trei ore înainte de a tăia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.695 secunde