Concurs Ciudățenii culinare din lumea largă

175
Ciudățenii culinare din lumea largă - icedakutaq-1368747346.jpg
Când mergeți în vacanță, este indicat să încercați mâncărurile tradiționale ale țării pe care o vizitați. Dacă acestea constau însă în organe crude, sânge sau fructe urât mirositoare, veți fi tentat să vă gândiți de două ori înainte să le gustați. Iată o listă cu cele mai bizare mâncăruri ale lumii, alcătuită de Culinar.ro:

Înghețata eschimoșilor. Eschimoșii și-au făcut propria lor înghețată, numită akutaq, din grăsime de ren, focă sau elan. Alte ingrediente sunt peștele, icrele de somon sau fructele de pădure, fără zahăr adăugat.

Sashimi din broască. Dacă alegeți această specialitate japoneză, bucătarul va tăia o broască în fața dumneavoastră și vă va servi inima care încă pulsează. Sashimi este o delicatesă din fructe proaspete de mare tăiate felii, deci restul felului de mâncare va consta în carne de broască, rece și negătită.

Haggis. Un preparat tradițional scoțian, făcut din ficatul și plămânii unei oi, tocați și amestecați cu ceapă, condimente și făină de ovăz. Amestecul se îndeasă într-un stomac de oaie, se leagă la capete și se fierbe câteva ore.

Budincă din sânge. Această de-licatesă, cunoscută și sub numele de budincă neagră, este un cârnat din sânge umplut cu cereale, cartofi sau grăsime.

Pasta Vegemite. Vegemite este o specialitate australiană constând într-o pastă neagră, sărată și produsă din extract de drojdie de bere, mirodenii și legume pisate. Se consumă pe pâine prăjită.

Oaie în gelatină. Se jupoaie capul unei oi și se fierbe până când carnea devine moale, după care se toacă, se pune din nou în zeamă și se lasă la răcit. Întreaga mixtură se întărește într-o gelatină solidă, care poate fi feliată și servită în salată sau în sandvișuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Mai 2013
Stire din Diverse : Ciocolata de casă
Pagina a fost generata in 3.4445 secunde