Cocktail-uri pentru o vară cu savoare

488
Cocktail-uri pentru o vară cu savoare - cocktail2-1373281421.jpg

Articole de la același autor

Vara este sezonul vacanțelor, al petrecerilor cu prietenii, al distracției la malul mării și al... băuturilor răcoroase. Cocktail-urile noi, care au ca bază fructe proaspete, au apărut pe piață în ultimii ani în urma lansării unui nou trend în bartending, mixologia. În prezent, fructele, decoruri decente ce exprimă calitatea și conținutul băuturii, tendințele de a folosi super-premium brands în crearea cocktail-urilor, ne trimit cu gândul la renașterea cocktail-urilor. 




Sex on the beach - o combinație delicioasă între piersică, fructe de pădure și ananas proaspăt. Se prepară din 40 de ml de votcă, 15 ml de lichior de cremă de mure, 20 de ml de lichior de piersici și 40 de ml de suc de ananas. Amestecați puternic toate ingredientele în shaker și strecurați peste gheață cuburi în pahar. 


Mojito. Cel mai renumit cocktail în lume la ora actuală. Ai nevoie de 60 de ml de rom, 25 ml de suc de lămâie, 15 ml de sirop de zahăr, frunze de mentă și suc. Se toarnă fresh-ul de lămâie și siropul de zahăr peste frunzele de mentă proaspătă, se adaugă gheața pisată și se amestecă cu lingurița, se adaugă romul și gheată pisată 3/4 din cantitatea paharului și se amestecă în continuare. Apoi se pune gheață pentru a forma coroana cocktail-ului și se toarnă top-up soda. 


Cosmopolitan. Cel mai nou clasic apărut după anii 1980 în urma lansării cranberry juice pe piață, un cocktail ce oferă eleganță oricărei doamne la bar. Ai nevoie de 50 ml vodca citron,15 ml Cointreau, 20 ml cranberry juice, 10 ml fresh lime juice și coajă de portocală flambată. Amestecați puternic în shaker toate ingredientele și strecurați amestecul într-un pahar răcit. Flambați o coajă de portocală deasupra paharului. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6573 secunde