Concurs de barmani, mâine seară, în stațiunea Mamaia

403
Concurs de barmani, mâine seară, în stațiunea Mamaia - e1a6f11e66950f6f53510c764e442016.jpg
Orice barman, care are talent la prepararea băuturilor, îndemânare și rapiditate, se poate înscrie la concursul ce va avea loc, mâine, în stațiunea Mamaia.

Cea de-a patra ediție a ligii naționale de bartending profesionist, Bar Master Competition, debutează, anul acesta, pe 29 iulie, la terasa Cafe Del Mar din stațiunea Mamaia, începând cu ora 19,00.
Barmanii vor avea de trecut două probe: Speed Opening și Working & Exhibition Flair. În prima probă, concurenții trebuie să desfacă, în cel mai scurt timp, cinci sticle de bere. Juriul va lua în considerare numai timpii realizați de concurenți după ce toate sticlele au fost desfăcute și sunt în poziție verticală, fără a fi atinse cu mâna. Fiecare barman va avea la dispoziție două încercări.
Pentru cea de a doua probă, barmanii trebuie să pregătească două băuturi în cinci minute. Prima băutură, Cuba Libre, trebuie preparată folosind doar tehnici de Working Flair. A doua băutură, MB Daiquiri, trebuie preparată prin tehnici de Exhibition Flair.
Juriul va puncta tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezența scenică și impresia generală. Barmanii vor pierde puncte dacă vor avea stropiri, turnări incorecte, proceduri improprii, spargeri, ingrediente lipsă sau chiar mișcări cu sticle goale.
Jurizarea este asigurată de trei barmani cu o solidă experiență în acest tip de competiții: Marius Gogoașă, Costin Bucur și Costin Gogoașă.
Dacă te crezi cel mai tare barman, atunci înscriete la concurs, pe site-ul www.foodandbar.ro, până miercuri, ora 17,00.
Liga este alcătuită din patru etape de calificare și finala. În cadrul fiecărei etape, barmanii concurează în diverse probe specifice, pentru a acumula puncte și a accede în finală. Barmanul care acumulează cel mai bun punctaj va fi declarat campionul României în bartending. Separat, se va acorda titlul de "Cel mai bun barman în Free Style" pentru concurentul care se clasează pe primul loc în această probă a finalei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 28 Iulie 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 3.7012 secunde