Copilul urinează în somn. E sau nu bolnav de enurezis?

171
Copilul urinează  în somn. E sau nu bolnav de enurezis? - bigstocksleepingchild5249717-1382160186.jpg

Articole de la același autor

La prima vedere, o afecțiune banală, fără implicații majore în viața copilului, eliminarea involuntară de urină în somn poate avea implicații serioase în formarea și dezvoltarea psiho-socială a copilului, precizează dr. Anca Sima, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed. Totul, din cauză că un copil cu asemenea probleme se va simți inferior celorlalți copii de vârsta lui și există riscul să devină introvertit, ușor agresiv, mincinos. 

Diagnostic. Totuși, chiar dacă un copil elimină urină în timpul somnului fără să-și dea seama de acest lucru, diagnosticul de enurezis primar nocturn se pune nu de părinți, ci de medicul specialist, și numai după ce au fost eliminate toate cauzele organice și metabolice de enurezis simptomatic, respectiv infecțiile de tract urinar, litiaza urinară, malformațiile reno-urinare, tulburări psihice sau neurologice.

De asemenea, diagnosticul presupune și cunoașterea unui istoric al pacientului, un examen clinic complet, un studiu biologic complet tocmai pentru a exclude cauzele metabolice. Toate aceste investigații se fac în scopul eliminării existenței altor afecțiuni, precum malformații reno-urinare, litiază, reflux vezico-ureteral, boli obstructive urinare. În același timp, cunoașterea din timp și tratarea corectă a acestei afecțiuni contribuie la creșterea respectului față de sine a copilului, a încrederii în sine, a independenței și a calității vieții. Cu alte cuvinte, copilul ar înceta să mai dezvolte tulburări ale personalității. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Stire din Diverse : De ce unii copii sunt mai inteligenți
Pagina a fost generata in 0.4332 secunde