Copilul vorbește urât. Cum îl pui la punct?

82

Articole recomandate

Se răstește și folosește cuvinte nu tocmai drăguțe, atunci când vorbește fie cu tine sau cu bunicii, fie cu persoane străine. Iată ce este de făcut, potrivit Click pentru femei, astfel încât copilul tău să renunțe la acest obicei. 

Explică-i de ce nu este bine

Majoritatea cuvintelor "urâte" pe care micuții le folosesc sunt cele pe care le aud de la părinți (uneori aceștia se scapă și vorbesc urât în fața micuților) sau în diverse alte medii (în parc, pe stradă) și pe care le prind din zbor, sunt de părere psihologii. De aceea, ei nici măcar nu știu ce semnificație au. Așa că atunci când îți auzi copilul spunând cuvinte precum "imbecil", "prost" sau cuvinte cu tentă sexuală, spune-i că nu este frumos să le folosească, pentru că nu sunt adecvate vârstei lui, fiind un fel de "bau bau".

Nu scăpa vorbe urâte în fața copilului

Să fii părinte nu este deloc ușor. Una dintre greșelile pe care o poți face este să vorbești urât în fața micuțului. Dacă ai folosit un cuvânt urât cere-ți imediat scuze, explicați-i celui mic că este ceva greșit și că nu trebuie să imite acest comportament al tău.

Autoritatea, jos din pod!

De multe ori, atunci când cel mic începe să țipe sau să folosească un cuvânt urât, părinții au obiceiul să înceapă să râdă și abia apoi să le spună că nu este un comportament potrivit. Este o atitudine greșită, căci prima concluzie a copilului este că, vorbind urât, în realitate nu face un lucru chiar atât de rău, din moment ce persoanele din jurul lui se amuză pe seama vocabularului său… minunat! Atitudinea pe care trebuie să o abordeze părinții trebuie să fie, întotdeauna, una serioasă, iar aceștia să facă efortul de a-i spune cu autoritate că asemenea comportamente nu sunt permise. Dacă ai casei vor continua să se distreze pe seama ieșirilor verbale ale copilului, acesta se va obișnui cu acest vocabular și nu va mai avea nicio problemă să-l folosească.

Important: Oricât de ocupați ar fi, părinții trebuie să aibă mare grijă ca micuțul lor să nu aibă, sub nicio formă, acces la emisiuni televizate despre care știu că există riscul de a fi folosite și cuvinte vulgare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum convingeți copiii să facă sport
Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum vă descurcați cu picii mofturoși
Miercuri, 18 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce riscați dacă vă bruscați copilul
Luni, 16 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : CÂȘTIGĂTORII Concursului KIDS ARENA
Pagina a fost generata in 2.7731 secunde