Cum convingeți copiii să facă sport

687
Cum convingeți copiii să facă sport - 13septsport-1379071620.jpg

Articole recomandate

Pentru copii, activitatea fizică se poate rezuma uneori la jocul cu mingea sau leapșa cu prietenii. Faptul că joaca lor nu pare un sport serios nu înseamnă că nu îi ajută să se dezvolte armonios și să se mențină sănătoși, spun medicii. De cele mai multe ori, e complicat însă să-l smulgi pe cel mic din fața televizorului sau computerului. De aceea, e bine ca el să fie obișnuit cu activitățile fizice de mic, pentru a învăța să le considere distractive. Sportul practicat trebuie să fie unul pe placul copilului. De preferat ar fi să cunoască diverse tipuri de sporturi - fotbal, tenis, înot, karate, patinaj, pentru a putea alege sportul care îi place mai mult.

Mobilizat de familie. Activitățile fizice trebuie făcute împreună, în familie, pentru ca cei mici să le considere normale. Puteți merge cu familia în excursii la munte, în parc sau vă puteți juca împreună. Familiile care fac mișcare împreună sunt mai sănătoase și au relații mai apropiate. Așadar, indiferent cât de încărcat vă este programul, e bine să includeți zilnic și activități fizice, pentru a oferi un exemplu celui mic.

Copilul simte de cele mai multe ori nevoia de a socializa și de a se răsfăța în fiecare zi prin jocuri și prin activități fizice, iar obligația unui părinte este de a-l ajuta să le echilibreze cu celelalte activități. Dacă observați, însă, că micuțul a devenit mult mai preocupat de activitățile singuratice și refuză sau evită să iasă afară, atunci e bine să interveniți. Părintele trebuie să înțeleagă motivele ezitării copilului - uneori nu dependența de calculator sau televizor este de vină, ci, o experiență nefericită care îl face să se teamă. De aceea, implicarea copilului într-o activitate fizică organizată, care îl dinamizează mai mult, îl ajută să socializeze și să învețe plăcerea unor jocuri reale, bazate pe colaborare și pe fairplay.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum vă descurcați cu picii mofturoși
Pagina a fost generata in 1.9083 secunde