Cu ce dulciuri pot fi serviți diabeticii, de Anul Nou

583
1
Cu ce dulciuri pot fi serviți diabeticii, de Anul Nou - dulciuridiabetici-1419891597.jpg

Articole recomandate

Vrem, nu vrem, și Revelionul este sărbătoarea dulciurilor, căci orice formă de dulciuri se bucură în această perioadă de o mare popularitate. Fie că sunt prăjituri cu scorțișoară sau vanilie, toată lumea găsește în acest sezon pe masă prăjiturile favorite. Și pentru că trebuie să ne bucurăm cu toții, chiar și diabeticii se pot înfruptă din prăjiturile de sărbătoare. Trebuie doar să știe cum să le prepare, iar Gustos.ro vine cu câteva sugestii în acest sens:


1. Mulți diabetici cred că din cauza bolii lor, Crăciunul și Revelionul sunt o povară, că nu se pot bucura de prăjiturile pe care cu toții le gustă fericiți. Și totuși, se poate. Pentru diabetici, se pot alege rețete clasice, dar la care se poate înlocui zahărul cu îndulcitori sau fructoză. O linguriță de îndulcitor lichid înlocuiește 50 de grame de zahăr. Este recomandată mai degrabă utilizarea de fructoză, ca un îndulcitor în înlocuirea zahărului, pentru că se comportă în aluat într-un mod similar. În acest caz, raportul dintre ingrediente nu trebuie ajustat. Totuși, atenție la timpul de preparare, prăjiturile care conțin fructoză necesită mai mult timp la coacere. 


2. Unele ingrediente trebuie tăiate cu totul din rețete. Din păcate, diabeticii ar trebui să renunțe la miere, siropuri, marțipan, stafide, fructe confiate, coajă de portocală, smochine etc. Fructele cu coajă, migdale și fulgii de nucă de cocoș pot fi utilizate de către diabetici din cauza proporției, dar cu moderație, din cauza grăsimilor conținute. 


3. Pentru a evita glucide în exces, diabeticii ar trebui să folosească făina de grâu specială pentru diabetici. Glucidele din această făină sunt absorbite mult mai lent de organism și nu duc la o creștere rapidă a zahărului în sânge.


4. Biscuiți pentru toată lumea. Pregătiți cât mai multe rețete de biscuiți. Pentru aceștia, veți avea nevoie de un aluat mai moale, care nu necesită atât de multă făină. Trebuie doar să respectați câteva reguli simple, înainte de coacere lăsați pentru un timp aluatul la dospit (încercați să-l lăsați chiar mai mult decât se recomandă). Dacă este un aluat pufos, căutați să-l turnați imediat ce l-ați preparat, pentru a rămâne cât mai pufos. Evitați ungerea cu margarină și făină a tăvii, cel mai bine ar fi să folosiți hârtie de copt.


Comentează știrea

RODICA
4 ianuarie 2015
Cea mai accesibila oferta de lucru!

Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : "Sănătatea se cunoaște de dimineață!"
Pagina a fost generata in 1.8615 secunde