Dietă-tratament pentru diabetul de tip 2

288
Dietă-tratament pentru diabetul de tip 2 - dietadiabet-1418650075.jpg
Profesorul Roy Taylor de la Universitatea Newcastle susține că respectarea unei diete stricte, de 600 calorii pe zi, ajută la scăderea nivelului grăsimii din pancreas, restabilind funcția normală a acestui organ. Potrivit Jurnalul.ro, acest studiu indică faptul că înfrângerea bolii ar putea fi posibilă, lucru la care nu se spera, cel puțin până în prezent. Profesorul Taylor a rugat 11 voluntari, toți fiind recent diagnosticați cu diabet de tip 2, să treacă la un regim alimentar extrem pentru 8 săptămâni, format din băuturi și legume fără amidon. După doar o săptămână, nivelul de glucoză din sânge măsurat dimineața, înainte de a mânca, a revenit la normal, sugerând o reluare a funcției corecte a pancreasului. După 8 săptămâni, toți pacienții au reușit să înfrângă diabetul zaharat. Trei luni mai târziu, 7 pacienți au rămas în continuare fără vreun simptom al acestei maladii.

Situație îngrijorătoare

În Marea Britanie sunt nu mai puțin de 2,5 milioane de persoane care suferă de diabet zaharat de tip 2. Așadar, un om de știință le oferă acestora o speranță, chiar dacă e vorba despre o dietă dură, care poate duce la eliminarea maladiei. Profesorul Taylor a explicat că prea multă grăsime blochează funcționarea corectă a pancreasului la nivel celular, împiedicând secreția normală de insulină, cea care reglează zahărul din sânge. Atunci când această grăsime a fost îndepărtată cu ajutorul dietei, funcțiile normale au fost redobândite. Acesta este un mod radical de a înțelege diabetul de tip 2. Se va schimba și modul în care se poate explica oamenilor nou diagnosticați această afecțiune, explică profesorul Taylor.

O rază de optimism și pentru bolnavii cronici

De precizat că imaginile RMN au demonstrat că proporția de grăsime din pancreasul voluntarilor a scăzut în timpul celor opt săptămâni de dietă, de la opt la șase procente. Profesorul consideră că această dietă poate funcționa și în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2 de ani de zile. "Acest studiu demonstrează faptul că diabetul de tip 2 poate fi eliminat, chiar și cu ajutorul unei intervenții chirurgicale de succes, care nu are efecte secundare asupra organismului. Cu toate acestea, dietă nu este una ușoară", menționează Iain Frame, directorul de cercetare de la Diabetes UK. În ciuda potențialului dietei lui, profesorul Taylor a fost pesimist cu privire la numărul de persoane care va încerca acest regim alimentar. "Poate 5%. Cu toate acestea, dacă măcar ei ar încerca, ar salva milioane de lire din bugetul sistemului medical", încheie profesorul Taylor.

Aproape 9 miliarde de lire sterline, adică 10% din bugetul organizației de stat care oferă servicii medicale în Marea Britanie, sunt cheltuite anual pentru gestionarea diabetului zaharat și a complicațiilor acestuia. Majoritatea banilor sunt cheltuiți pentru diabeticii de tip 2, care sunt de nouă ori mai numeroși decât cei cu cel de tip 1.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Legătura dintre chelie și propolis
Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Diverse : De ce ne ajută cafeaua să slăbim
Pagina a fost generata in 3.4521 secunde