Legătura dintre chelie și propolis

502
3
Legătura dintre chelie și propolis - propolischelie-1418650112.jpg

Articole recomandate

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, propolisul ar putea fi o soluție contra căderii părului. Era momentul unor vești bune în această direcție, din moment ce un bărbat din trei, cu vârsta de 30 de ani, și un bărbat din doi, cu vârsta de 50 de ani, suferă de calviție. Potrivit http://jurnalul.ro/viata-sanatoasa.ro, primele teste au fost efectuate pe rozătoare, dar ar putea fi extinse, reprezentând o soluție pentru bărbații cu chelie. Iată ce experimente au făcut cercetătorii de la Universitatea Hokkaido (Japonia): au ras ori au epilat rozătoarele, după care au procedat la aplicații de propolis pe piele. Nu numai că le-a crescut părul, dar acest lucru s-a întâmplat mult mai repede, comparativ cu rozătoarele care n-au beneficiat de propolis. Mai mult, s-a înregistrat și o mărire a numărului celulelor implicate în creșterea firului de păr.

Ce este propolisul

Propolisul este un amestec valoros de secreții provenite de la albine și de seve pe care acestea le colectează de pe frunze, ramuri etc. Albinele folosesc propolisul pentru a astupa fisuri, a elimina microorganismele străine stupului și a izola cadavrele micilor animale care au pătruns în stup și care sunt imposibil de evacuat. Propolisul are proprietăți antibacteriene, antifungice (contra micozelor), antiseptice, antiinflamatoare și este recunoscut pentru capacitatea de întărire a sistemului imun. Și pentru că are proprietăți antiinflamatoare, propolisul ar putea bloca și căderea părului, explică Ken Kobayaskico, cercetător la laboratorul Universității din Hokkaido, coautor al studiului. Rezultatele sunt încurajatoare, deoarece, până acum, toate soluțiile se rezumau exclusiv la încetinierea căderii părului, dar nici una nu rezolva problema creșterii părului.

Forța propolisului

Cristina Mateescu, doctor biochimist, directorul Institutului Român de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură, precizează că propolisul dispune de o puternică acțiune antibiotică, în stare să inhibe creșterea stafilococului auriu, sporește activitatea antistafilococică a unor antibiotice de sinteză ca streptomicina, eritromicina și amoxicilina. Propolisul este recomandat în tratamentul candidozei, al tricomoniazei, în răni, arsuri, infecții respiratorii etc.

IMPORTANT! Înainte de abordarea unui tratament cu propolis este necesar avizul medicului specialist.

Comentează știrea

Dorinela
15 aprilie 2015
Caderea parului

Pentru a opri caderea parului se pot folosi si suplimente alimentare. Eu am luat Follixin si m-a ajutat, chiar daca nu mi-a stopat caderea parului in intregime.

Molnar
30 septembrie 2015
Cresterea parului

Un remediu bun e si uleiul de ricin care ajuta la fortifierea radacinii firului de par.

Anda
17 martie 2017
Tratament caderea parului

Stoparea caderii parului se poate obtine si cu suplimente alimentare.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Diverse : De ce ne ajută cafeaua să slăbim
Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Dieta cu ouă de prepeliță
Pagina a fost generata in 1.76 secunde