Pregătirea organismului pentru festinul de Crăciun

158
Pregătirea organismului pentru festinul de Crăciun - pregatireorganismcraciun-1418650092.jpg
Detoxifică-ți organismul înainte de mesele bogate de Crăciun! – aceasta este recomandarea specialiștilor de la Culinar.ro. Procedând astfel, stomacul, ficatul, pancreasul vor face față cu brio inevitabilelor torturi în materie culinară.

Crăciunul este aproape și deja visezi la mesele pline cu sarmale, friptură, plăcinte și cozonaci. Pentru că este imposibil să nu te înfrupți de sărbători din fel de fel de bunătăți, nutriționiștii recomandă o scurtă cură cură de detoxifiere. Acest lucru nu este atât de complicat precum pare, dacă urmezi următoarele sfaturi pentru o detoxifiere reușită înainte de Crăciun:

1. Reziduurile acumulate din cauza alimentației dezordonate și toxinele îți pot pune în pericol sănătatea, iar problemele pe care le ai deja pot atinge apogeul odată cu mâncarea gustoasă dar nesănătoasă de sărbători. Asigură-te că te hidratezi corect! Bea cel puțin 2 litri de apă pe zi și renunță la cafea și băuturi alcoolice. Știm că diminețile fără o ceașcă de cafea dulce cu lapte par să își piardă din farmec, dar o poți înlocui cu un ceai aromat sau cu un suc natural de fructe.

2. Stai la distanță de produsele de patiserie și de dulciuri. Dacă îți este poftă de ceva dulce, încearcă un smoothie de fructe (cu ananas și mango sau portocale și grepfruit).

3. Mănâncă la ore fixe. Programul ideal al meselor într-o zi arată astfel: micuț dejun, o gustare, prânzul, a două gustare și cină. Nu sări peste aceste mese și în special peste micul dejun, deoarece foamea te va ajunge din urmă și vei fi mai tentată să mănânci ceva nesănătos.

4. Mezelurile, conservele, făină albă și alimentele prăjite trebuie să dispară de pe lista ta de cumpărături. În plus, încearcă să mănânci carne mai rar și doar de pui sau de peste. Evita grăsimile și vei fi surprinsă de cât de fresh te vei simți!

5. Redescoperă bogăția de arome din sucurile de fructe. Mergi la piață, alege fructele care ți se par cele mai proaspete și încearcă tot felul de combinații delicioase. Cu un robot de bucătărie bun și puțină imaginație vei obține niște sucuri mult mai bune și mai sănătoase decât cele de la magazine.

6. Asigură-te că organismul tău primește necesarul de fibre consumând tărâțe, cereale, pâine neagră cu semințe și cât mai multe legume cu frunze verzi crude.

7. Include în alimentația ta și produse lactate slabe. Vei vedea că o cană de iaurt proaspăt în care ai amestecat o lingură de tărâțe îți va oferi senzația de sațietate și îți va ajută tranzitul intestinal.

8. Un prânz cu file de pește cu ierburi aromatice pregătit la aburi și o salată de crudități cu iaurt face minuni. Ține minte că mâncarea sănătoasă este plictisitoare și fadă doar dacă tu vrei asta. Dacă ai aproape borcănașele cu condimente, mâncarea va fi delicioasă indiferent de alimentele folosite. În concluzie, vei avea numai de câștigat dacă te hotărăști să urmezi o cură de detoxifiere înainte de Crăciun. Pe lângă faptul că rochia ta preferată te va încăpea din nou, stările de disconfort vor dispărea, iar organismul tău va fi întărit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Legătura dintre chelie și propolis
Marţi, 16 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cadouri de Crăciun mai altfel…
Pagina a fost generata in 1.5121 secunde