Cine trebuie să renunțe la castraveții murați

452
Cine trebuie să renunțe la castraveții murați - castraveti-1418650036.jpg
Indiscutabil, persoanele sănătoase pot consuma frecvent astfel de produse, mai ales dacă sunt preparate cu mai puțină sare. În ciuda efectelor benefice, castraveții murați sunt interziși persoanelor cu afecțiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.

Nu vă faceți griji, pentru că o alternativă mult mai sănătoasă este varza murată, potrivit http://incomemagazine.ro/. Este un aliment probiotic și conține substanțe anticancerigene, hepatoprotectori, vitaminele A, C, E, zinc, fibre alimentare care combat constipația și detoxi-fica colonul. În varză murată se mai găsesc potasiu, magneziu și calciu. Varza murată este recomandată mai ales atunci când consumați mâncăruri din carne grasă, pentru că ușurează digestia proteinelor și grăsimilor animale.

Castraveții în saramură

Revenind la castraveții murați, de data aceasta în saramură, aceștia au puține calorii, o încărcătură glicemică mică și conțin caroten, acid folic și calciu. Persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să-i consume în cantități mici și să-i spele de sare înainte de masă. În procesul natural de fermentație nu doar că se produc vitamine, ci se biodisponibilizează mineralele și fibrele alimentare din castraveți. În plus, vitaminele naturale existente în castraveti nu sunt distruse, deoarece produsul nu este tratat termic, spun medicii nutriționiști.

IMPORTANT! Castraveții în saramură se păstrează într-un loc întunecos și uscat, la temperaturi de 10-15 grade, pentru a se declanșa procesul natural de fermentație acido-lactică. Pot fi consumați ca atare, între mese, sau ca garnitură la mâncărurile din carne ori legume, precum fasole, mazăre, năut, linte, soia. Murăturile asortate din conopidă, varză albă și roșie, gogonele, castraveți, ardei iuți, morcovi și usturoi se recomandă persoanelor sănătoase, alături de diverse feluri de mâncare din carne, deoarece ușurează digestia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Legătura dintre chelie și propolis
Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Diverse : De ce ne ajută cafeaua să slăbim
Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Dieta cu ouă de prepeliță
Pagina a fost generata in 2.8337 secunde