Prăjitură cu ciocolată albă

903
1
Prăjitură cu ciocolată albă - prajituraalba-1419891886.jpg

Articole recomandate

Dacă aveți invitați care nu au voie să consume creme pe bază de cacao, puteți să preparați o prăjitură cu ciocolată albă. 
Ingrediente pentru blat: 5 albușuri, 100 g zahăr, 200 g nucă măcinată, 4 linguri făină, un praf de copt, 200 g ciocolată albă. Pentru crema:150 g zahăr, 200 g unt, 6 gălbenușuri, 200 g nucă sfărâmată. Glazura: 100 g ciocolată amăruie, 50 ml frișcă lichidă, 50 g unt. Blat: Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se bat până se obține o spumă tare și lucioasă, ca pentru bezea. Făina o amestecăm cu nuca măcinată și praful de copt, apoi o încorporăm ușor în spuma de albușuri, amestecând ușor cu o lingură, cu mișcări de jos în sus. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă (25/35 cm) tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor, la foc mediu, până se aurește ușor deasupra, în jur de 30-35 minute. Se scoate blatul pe un grătar și se lasă la răcit. Peste blatul răcit se pune în strat ciocolata albă rasă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Crema: Zahărul se caramelizează la foc mic. Când a devenit lichid și auriu la culoare, se dă deoparte și se adaugă untul tăiat cubulețe. Se amestecă ușor (atenție la aburi), se pune din nou pe foc și amestecând continuu se fierbe până compoziția începe să se îngroașă. Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Compoziția se va îngroșa, ajungând de consistența smântânii. Adăugăm și nuca sfărâmată (nu măcinată). Omogenizăm, lăsăm să se răcorească puțin și turnăm crema peste blat. Dăm la frigider. Glazura: Ciocolata o topim împreună cu untul și frișca lichidă. Omogenizăm, lăsăm să se răcească și turnăm peste prăjitură. Dăm din nou la frigider, pentru două ore, apoi se porționează.




Comentează știrea

RODICA
4 ianuarie 2015
Cea mai accesibila oferta de lucru!

Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 August 2014
Stire din Diverse : Este ciocolata un aliment sănătos?
Luni, 22 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 3.6099 secunde