Ciocolata, de ajutor în curele de slăbire

276
Ciocolata, de ajutor în curele de slăbire - ciocolata28-1390918676.jpg
Poate părea paradoxal, dar consumul de ciocolată în timpul curelor de slăbire favorizează pierderea în greutate. Iar persoanele care continuă să consume alimentele preferate, precum ciocolata, în timpul curelor de slăbire, prezintă mai multe șanse să piardă în greutate, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii britanici, informează mediafax.ro. 


Pe de altă parte, curele de slăbire bazate pe renunțarea la mâncare au o probabilitate mai mare să dea greș. Janet Aylott, nutriționista care a pus la punct programul online de calculare a caloriilor Nutracheck, a afirmat: "Cercetări aprofundate au demonstrat că dietele bazate pe renunțarea la mâncare au o probabilitate mai mare să dea greș. Secretul constă să ai abordare mai relaxată și să mănânci câte puțin din ce îți place". 


Important! Conform unui sondaj, renunțarea la ciocolată mai degrabă îngrașă decât ajută în timpul dietei. Astfel, 86% dintre cei care au continuat să consume ciocolată în timpul dietei au reușit să piardă în greutate. Dintre cele 2.100 de persoane intervievate - atât bărbați, cât și femei -, cele care au pierdut în greutate au continuat, în 91% dintre cazuri, să consume aceeași cantitate de ciocolată ca înainte de punerea în aplicare a planului de slăbire. 


Cercetările de până în prezent au arătat că persoanele ce urmează o cură de slăbire eliminând complet din dietă alimente precum ciocolată, vinul și biscuiții prezintă un risc mai mare de îngrășare, deoarece "compensează" consumând mai mult din alte alimente. Pe lângă toate acestea, ciocolata contribuie la prelungirea vieții datorită conținutului de polifenoli din cacao - regăsiți de asemenea în vinul roșu -, ce împiedică oxidarea colesterolului rău și protejează împotriva cancerului. 
Un studiu efectuat de Universitatea Harvard pe 8.000 de bărbați în vârstă de 65 de ani a relevat că aceia care consumau cantități moderate de ciocolată de până la trei ori pe lună au trăit aproape un an mai mult decât cei care nu mâncau deloc. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Renunțarea la ciocolată îngrașă
Marţi, 15 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Cum te ajută ciocolata să slăbești
Pagina a fost generata in 1.7087 secunde