De ce sunt riscante dietele cu multe proteine

270
De ce sunt riscante dietele cu multe proteine - 15octfondbun-1381850307.jpg

Articole recomandate

Pentru o greutate normală, sănătate maximă și o viață cât mai lungă, dr. Miguel Casimiro, medic specialist în nutriție sportivă,

consultant al atleților de talie olimpică, are câteva sfaturi pe care le poți urma. Iată recomandările acestuia, citate de unica.ro, pentru o cură de slăbire eficientă. Toți cunoaștem zicala "Suntem ceea ce mâncăm!", dar pentru asta trebuie să știm ce anume mâncăm cu adevărat. Problemele reale ale societății în care trăim sunt în momentul de față obezitatea, diabetul și sindromul metabolic. Și cum foarte multe diete se bazează pe consumul de proteine, există numeroase întrebări referitoare la influența pe care o poate avea nivelul mare de proteine în alimentație. "Ne este be-nefic, în general, inclusiv pentru pre-venția osteoporozei", spune dr. Mi-guel Casimiro. "Dacă în meniul pe care îl ai deja, adaugi mai multe proteine și ai o dietă corespunzătoare care să conțină multe legume și fructe, nu vei avea probleme cu osteopo-roza chiar și în cazul în care nu ești consumatoare de lapte", explică specialistul. 

De câte proteine avem nevoie

Cantitatea de proteine indicată în cura de slăbire este de 200-300 g/zi. După vârsta de 25 de ani, masa musculară începe să scadă și e favorizată depunerea grăsimii. Iar când continuăm să consumăm cantitatea de carbohidrați (mai ales dulciuri și făinoase) pe care o avem de obicei în alimentație, atunci ne vom îngrășa. Proteinele au din nou o importanță semnificativă, fiind recomandat consumul lor, însă cum deocamdată, în urma studiilor realizate, nu a fost stabilită o pondere maximă permisă, nutriționistul recomandă în dietă "Un maximum de 30% proteine, 55-60% car-bohidrați și 5-10% lipide. Este ideal să avem o dietă care să conțină 25% proteine. De exemplu, poți mânca două porții de friptură (câte una la o masă principală) de 100-150 g de carne de pui, de vită, de pește, chiar și de porc sau echivalentul în ouă. Proteinele din vegetale, cele din boabe de migdale, de năut, sunt și ele foarte importante, la fel ca și brânza. Fiecare își poate alcătui masa în funcție de preferințe", detaliază dr. Casimiro.

Cel mai bun lapte pentru cura de slăbire

Laptele din comerț, atât cel de vacă, cât și cel de soia, conține proteine, dar medicul are o altă opțiune. Din punctul său de vedere, "cel mai bun lapte este cel obținut din orez și din migdale. Nu au întocmai același gust și aceeași consistență, dar reprezintă cele mai bune opțiuni din punctul meu de vedere", consideră acesta.

Desert care nu îngrașă

Pare foarte greu de crezut, dar există o cale prin care să ne bucurăm de gustul desertului preferat fără să ne îngrășăm. Din ce spune Miguel Casimiro, "înghețata este ideal să fie consumată după ce depunem efort fizic. Și prăjiturile sau alte dulciuri pot fi mâncate fără să ne îngrășăm, dacă menținem un echilibru între ceea ce mâncăm și mișcarea pe care o facem zilnic".

Meniul potrivit în cura de slăbire

Majoritatea nutriționiștilor recomandă să avem cel puțin cinci mese principale pe zi. Este aceasta o regulă fixă a alimentației sănătoase? Specialistul portughez spune: "Nu contează neapărat câte mese avem, cât contează ce alimente conțin. De asemenea, din studiile realizate până în prezent, s-a constatat că dietele hipocalorice te ajută să trăiești mai mult. Asta se întâmplă în Japonia, în China și în alte țări unde oamenii au meniuri cu un conținut caloric scăzut, dar și mulți antioxidanți".

Printre produsele cu un conținut mare de antioxidanți se numără: cerealele integrale, ardeiul gras, broccoli, roșiile, spanacul, citricele, fructele de pădure, goji, nucile, dar și cafeaua sau ceaiul, mai afirmă Dr. Miguel Casimiro medic specialist în nutriție sportivă, consultant al atleților de talie olimpică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Septembrie 2013
Stire din Diverse : La ce ne ajută piperul
Pagina a fost generata in 0.4336 secunde