Concurs Cu doar șase lei, turiștii pot vizita Monumentul de la Adamclisi

289

Articole recomandate

Dacă cei mai mulți dintre turiști se gândesc doar la mare atunci când vin pe litoral, există și persoane care doresc să viziteze anumite obiective turistice. Astfel, la aproximativ 60 de kilometri de Constanța se află Monumentul Tropaeum Traiani sau Monumentul de la Adaclisi, așa cum este cunoscut de cei mai mulți, după numele localității în care se află amplasat.
Vestigiul este considerat actul de naștere al poporului roman și este unul dintre obiectivele istorice din Dobrogea, care atrage în fiecare an mii de vizitatori români și străini.
Monumentul a fost construit în cinstea împăratului Traian, în anii 106-109, ca omagiu pentru victoria repurtată asupra dacilor pe aceste meleaguri. Tropaeum Traiani a fost reconstruit în anii ’70, piesele originale fiind în prezent adăpostite de muzeul din localitate.
Cei care sunt dornici să viziteze monumentul pentru a afla mai multe informații despre evenimentele din istoria veche a poporului român o pot face zilnic, între orele 8,00 - 20,00.
Biletul de intrare costă șase lei, însă elevii și studenții plătesc doar trei lei. Pentru a filma în incinta complexului turiștii trebuie să plătească 20 de lei, iar pentru a fotografia trebuie să mai scoată din buzunar încă 10 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 Iulie 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 2.926 secunde