"Cuget Liber" a ajuns în Turcia cu un proiect de înfrățire între Medgidia și Corlu

1293
La sfârșitul lunii trecute, o delegație din Medgidia, printre care și două reprezentante ale filialei locale a UDTTMR, Șachir Bunian și Ghiulșen Ismail, a fost oaspete al Centrului de Formare Profesională din Çorlu, Turcia. "Am participat alături de cadre didactice de la Colegiul Tehnic "N. Titulescu" din Medgidia și de inspectori constănțeni la continuarea proiectului ce are ca scop înfrățirea celor două instituții de învățământ. A fost o continuare a dialogului dintre România și Turcia pe care noi, membrii comunității tătare, o susținem prin implicarea în derularea a numeroase proiecte educative și culturale", au declarat, pentru "Cuget Liber", cele două reprezentante ale UDTTMR Medgidia.

Ne înfrățim în aprilie
Pe parcursul a patru zile, cât a durat vizita delegației din România, oaspeții au avut întâlniri cu cadre didactice din Çorlu, dar și vizite la alte instituții de învățământ din localitatea turcească. De asemenea, au avut și o întrevedere cu primarul localității Çorlu, Ûnal Baysan, și cu inspectorul școlar general, Ismail Baðlar. "Cel mai important aspect al vizitei întreprinse de noi a fost stabilirea ultimelor detalii privind semnarea protocolului de înfrățire dintre Centrul de Formare Profesională din Çorlu și Colegiul Tehnic "N. Titulescu" din Medgidia. Cei doi directori, Maria Girip și Caner Baysal, au convenit ca protocolul să fie semnat la sfârșitul lunii aprilie, la Medgidia", a declarat, la revenirea în țară, Ghiulșen Ismail.
Apreciind susținerea pe care ziarul "Cuget Liber" o manifestă față de proiectele interculturale și educaționale româno-turce, gazda principală, directorul Caner Baysal, a vorbit, în exclusivitate pentru cotidianul constănțean, despre importanța ultimei vizite la Çorlu:
"Este încă un pas important în cadrul dialogului educativ și cultural cu Colegiul Tehnic "N. Titulescu". Este îmbucurător și faptul că relațiile dintre România și Turcia stabilite prin intermediul membrilor și conducerii UDTTMR Medgidia sunt trainice și dau roade. Un alt motiv de bucurie pentru noi este faptul că toate aceste colaborări culturale și educaționale nu au rămas fără ecou, ziarul dumneavoastră local "Cuget Liber" fiindu-ne alături ori de câte ori ne-am aflat în România și salutăm pe această cale susținerea manifestată".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7942 secunde