Ajutoare de la tinerii tătari din Valu lui Traian pentru conaționalii lor

2550
Ajutoare de la tinerii tătari din Valu lui Traian pentru conaționalii lor - b0910c4d11be1c867780a111a6d71549.jpg
La începutul lunii februarie, membrii ansamblului "Ucansu" al UDTTMR Valu lui Traian au sărbătorit patru ani de activitate. Tinerii dansatori au ales ca acest moment important din cariera lor să fie marcat printr-un spectacol caritabil. La finalul maratonului artistic susținut de gazde și de ansamblurile invitate, în urnă s-a strâns suma de 5.000 lei. Banii, așa cum a declarat încă de atunci președintele organizației de tineret locale și instructor al ansamblului, Nesrin Murat, urmau a fi folosiți pentru ajutorarea unor familii de etnie tătară, cu posibilități materiale reduse, lucru care s-a și întâmplat.
Banii au ajuns pentru 60 de familii, 17 din Valea Seacă și 43 din Valu lui Traian, fiecare pachet primit conținând ulei, făină, pui, orez, zahăr, mălai, paste făinoase, portocale, delicat, detergent și săpun.
"Tinerii noștri au demonstrat că, în ciuda vârstei fragede, problemele cu care se confruntă conaționalii lor nu le sunt deloc indiferente. Cred că a fost o surpriză plăcută pentru toată lumea implicarea lor în această acțiune și aș dori să le mulțumesc și eu pe această cale. Alivuap Levent, Seic Ajda, Curtgea-far Aigean, Sali Nesrin, Osman Elis, Osman Ercut, Osman Erghiun, Mustafa Denis, Stoianov Sorina, Refigean Nardin și Refic Techin au pus mult suflet în derularea acestei acțiuni, participând din primul până în ultimul moment", a declarat, pentru "Cuget Liber", Nesrin Murat.
Organizatorii acțiunii au beneficiat și de sprijinul liderilor locali ai filialei uniunii prin președintele Cadîr Turgai, dar și de cel al președintelui OTIG, Dincer Geafer, care crede că astfel de acțiuni ar trebui să fie organizate și de alte organizații de tineret ale uniunii tătare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3911 secunde