Cultura și tradițiile din 15 țări, la un loc în stațiunea Mamaia

680
Cultura și tradițiile din 15 țări, la un loc în stațiunea Mamaia - globalvillage1-1313424646.jpg

Organizația studențească AIESEC Constanța a oferit constănțenilor și turiștilor șansa de a cunoaște tradițiile și cultura a 15 țări într-un singur loc. Evenimentul Global Village a restrâns granițele în Piațeta Cazinoului din Mamaia.

Prin evenimentul Global Village (Satul Global), aflat la a cincia ediție, membrii AIESEC și stagiari veniți în România prin organizația studențească au pregătit pentru cei prezenți în piațeta Cazinoului mâncăruri, porturi, dansuri tradiționale și obiecte reprezentative din 15 țări.
La standuri au fost prezentate țările: Indonezia, Portugalia, Grecia, Polonia, Azerbaijan, Anglia, Bulgaria, Italia, Serbia, India, Cehia, Nigeria, Turcia, Moldova, România, și minoritățile tătară, romă și ungurească.
Managerul proiectului Ionuț Ciorîia ne-a declarat: "Chiar dacă avem tradiții, culturi diferite și trăim în lumi cu totul diferite, cu toții suntem copiii aceluiași pământ, acest eveniment fiind o ocazie foarte bună pentru promovarea interculturalității".

Mâncărurile tradiționale, favoritele vizitatorilor
Timp de trei ore cei prezenți în piațetă au putut admira articole specifice, poze, steaguri, cărți și au putut gusta mâncăruri tradiționale din diferite colțuri ale lumii.
Standul Indiei a fost un magnet pentru vizitatorii fascinați de vestimentația specifică țării, dar și de turbanele reprezentanților.
Indienii se mândresc cu acele cămăși largi deocrate cu pietre colorate, numite salwar-kameez, cu bijuteriile femeilor, dar și cu cel mai faimos templu din India, Taj Mahal.
Reprezentative pentru comunitatea armeană sunt picturile religioase pe sticlă. Ca o punte de legătură între români și armenii vizitatorii au putut vedea la stand primul ghid român-armean.
Oamenii au fost atrași mai ales de mâncărurile tradiționale.
Fetele din Bulgaria au pregătit pentru vizitatori mâncarea lor tradițională, ghiveciul de legume, iar italiencele au ofeite spre gustare faimoasele spaghete și un desert gustos, tiramisu.
Nu a trecut neobservat nici muntele de mezeluri, decorat cu salată și roșii cherry preparat de resturantul sârbesc Taverna Sârbului, care de altfel a fost și colaborator la evenimentului Global Village.
Standul României a fost prezentat de un alt partener AIESEC, Dobrogea Grup.
Alți parteneri care s-au implicat pentru reușita acestui eveniment au fost Primăria Constanța, Eveniment de Constanța, Restaurant Nur Kaptan Baba, și Expertissa.

***
Pentru că surprizele s-au ținut lanț, atmosfera a fost întreținută prin cântec, dans și prezentare de costume tradiționale.
Andreea Milea și Ana Maria, în vârstă de 17 ani, au cântat, iar trupele comunității elene și rome au dansat.
De asemenea internaționalii participanți la eveniment au susținut dansuri reprezentative pentru cele 15 țări.
Evenimentul s-a încheiat cu o horă populară românească.
Alexandra COJOCARU



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 August 2011
Stire din Diverse : Vremea bună, bucuria hotelierilor
Sâmbătă, 13 August 2011
Stire din Diverse : Recital Ștefan Bănică,  la Mangalia
Pagina a fost generata in 1.5034 secunde