CS Cleopatra și CS Pilierul Prisăcani au semnat "protocolul prieteniei"

1521
CS Cleopatra și CS Pilierul Prisăcani au semnat

Articole de la același autor

Două grupări rugbistice bazate pe activitatea de copii și juniori, CS Cleopatra și CS Pilierul Prisăcani, au pus, duminică, la Mamaia, bazele unei colaborări pe termen lung, principalul obiectiv fiind crearea de jucători capabili să facă performanță.

Duminică, 14 august, a intrat în vigoare protocolul semnat de conducerile cluburilor Cleopatra Mamaia și Pilierul Prisăcani (Iași), conform căruia vor fi organizate turnee și cantonamente comune pentru copii și juniori, vor avea loc schimburi de experiență între colectivele de antrenori, vor putea fi efectuate transferuri libere și necondiționate de jucători și se vor derula acțiuni de selecție ce au drept scop depistarea copiilor talentați, dornici să facă sport, care să devină componenți ai unei noi clase a IX-a cu profil de rugby în cadrul Grupului Școlar "Gh. Duca" din Constanța.
Bineînțeles, obiectivul cel mai important îl reprezintă formarea și perfecționarea de jucători care să fie promovați la loturile naționale de juniori, apoi la echipele din SuperLiga Națională.
"Ne-am bucurat foarte mult atunci când președintele clubului Cleopatra, Vasile Chirondojan, ne-a propus să facem acest parteneriat. În prima fază, aceste acțiuni sunt benefice pentru educația copiilor. Până la performanță, e drum lung, dar nu se știe niciodată de unde apar talentele. Mulți dintre copii au venit, acum, pentru prima dată la mare. Au jucat rugby pe plajă, demonstrând ambiție, mobilizare, știință a jocului. Mulțumim pentru condițiile oferite și îi invităm pe partenerii noștri din Constanța să participe la turneul pe care îl vom organiza, pe 8 și 9 noiembrie, cu ocazia Zilelor Comunei", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul din Prisăcani, Constantin Chirilă.
În localitatea de pe malul Prutului, rugby-ul este tot mai popular, iar unul dintre cei care îl promovează este chiar preotul Iulian Vornicu, la rân-du-i fost jucător de rugby!

"Este o șansă foarte mare care li se acordă copiilor noștri, aceea de a face sport, de a putea ajunge la un club de performanță din Constanța. Noi acordăm tot sprijinul acestui proiect, suntem mulțumiți de acțiunile profesorilor Florescu și Petrișor, sperăm ca roadele a ceea ce sădim acum să fie culese peste câțiva ani", a spus directorul Școlii de Arte și Meserii Prisăcani, Mariana Catrina.
La evenimentul de duminică, au mai fost prezenți viceprimarul din Prisăcani, Emil Gafița, învățătorul Teodor Zamfirescu, de la Școala Prieteniei (clasele I-IV) Prisăcani, și maestrul emerit al sportului Petre Florescu.

Campion balcanic și ocupant al locului patru la Campionatul European, Petru Petrișor, unul dintre componenții colectivului tehnic din Prisăcani, este fost component al echipei naționale și al Politehnicii Iași, formație pentru care a jucat 25 de ani.
Puțină lume știe că Petrișor figurează pe lista elitistă a celor care au purtat flacăra olimpică. S-a întâmplat înainte de Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980, iar rugbistul a alergat cu torța pe distanța de un kilometru și jumătate, după care a predat-o unui alt sportiv.
"Avem 70 de copii care se pregătesc la club, dornici să ajungă mari rugbiști. Nu sunt copii cu posibilități, unii dintre ei vin cu căruța la antrenament, dar au dorință de a face sport. Parteneriatul cu CS Cleopatra este un pas înainte, pentru că, de acum înainte, cei mai buni vor avea șansa de a veni să învețe și să joace rugby la Constanța", a spus Petrișor.

"Destinul ne-a unit, acesta este mai mult decât un simplu protocol, este o dovadă de prietenie. Și eu am pornit de jos, știu cât de greu îi este unui copil dintr-o familie de oameni simpli să răzbească pe drumul greu al performanței. Noi le întindem o mână de ajutor și sunt convins că, prin toate acțiunile pe care le întreprindem, ne vom atinge obiectivele", a spus președintele
CS Cleopatra, Vasile Chirondojan. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 12 August 2011
Stire din Sport : Fanfară și eseuri la nisip
Pagina a fost generata in 0.3085 secunde