Cum aleg locul de amplasare a piscinei?

407
Cum aleg locul de amplasare a piscinei? - piscina-1361885863.jpg
Piscina dumneavoastră trebuie să aibă cea mai bună așezare. Poziția ei în grădină se stabilește după mai multe criterii: însorire, intimitate, direcția vântului, vegetație, accesul la teren, traseele (potecile) de circulație în grădină, componența familiei dumneavoastră, încadrarea în peisaj.

Ideal este să alegeți pentru piscină zona cea mai însorită; pentru a face baie în piscină și în perioade mai puțin calde (început și sfârșit de sezon; dimineața și seara) este bine ca apa să se încălzească cât mai mult de la soare. 

Evitați situațiile în care suprafața apei este umbrită de copaci, garduri sau alte construcții din vecinătate. O perdea de arbori, gard, etc. sunt utilizate doar pentru a pune un obstacol în calea vânturilor dominante și a reduce astfel evaporarea - deci răcirea apei.

Copacii lângă piscină reprezintă un factor poluant pentru apă, nu doar prin frunze ce cad în apă ci și polen, insecte, etc.

Pe un teren generos, puteți ezita între a amplasa piscina mai departe sau mai aproape de casă. Totul depinde de modul dvs. de viață; dacă aveți copii și doriți să-i supravegheați ușor, așezați piscina aproape de casă.

Mai departe de casă, piscina poate deveni un punct de atracție dacă are o acoperire mobilă, un duș, vestiar și de ce nu grătar sau o bucătărie de vară.

Recomandare: bunul gust cere ca amplasarea piscinei se face la 2,5 - 5 m distanță de limita de proprietate mai ales dacă "se vede prin gard".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2525 secunde