Cum îi protejăm pe cei mici de alergiile de primăvară

196
Cum îi protejăm pe cei mici de alergiile de primăvară - alergiiprimavaraa-1331911226.jpg
Anotimpul în care natura se trezește la viață iar vremea frumoasă ne îndeamnă la plimbări lungi prin parc, aduce și unele neplăceri, mai ales în rândul celor mici. Primăvara începe sezonul alergiilor din cauza substanțelor alergene din mediul înconjurător, cum ar fi polenul. Printre cele mai importante surse de polen în această perioadă se numără polenul de salcie, plop și ulm.

Simptomele alergiilor la polen sunt destul de ușor de recunoscut. Copiii afectați tușesc, au nasul înfundat, ochii lăcrimează și sunt înroșiți, apar dureri de cap, mâncărimi ale pielii, dar și senzația de sufocare. La primele semne că cel mic ar putea suferi o alergie primăvăratică, părinții trebuie să se prezinte cu el la medicul alergolog. Acesta va efectua câteva teste pentru a determina substanțele la care copilul este sensibil și va prescrie tratamentul corespunzător.

Puteți ține sub control expunerea la sursa alergenă dacă în perioada de polenizare mențineți pe cât posibil geamurile închise și limitați activitățile desfășurate afară, mai ales în spațiile în care copilul este în preajma copacilor, a florilor sau a insectelor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4412 secunde