Cum îi spui șefului că nu ești de acord cu el

269
Cum îi spui șefului că nu ești de acord cu el - cumspuisefului-1418353444.jpg

Articole recomandate

Indiscutabil, fiecare companie are angajați cu personalități diferite, cu stiluri diferite de muncă și care provin din culturi diferite, ceea ce înseamnă că discuțiile în contradictoriu sunt aproape inevitabile. Așadar, dacă, la un moment dat, nu ești de acord cu șeful tău, potrivit Cariere.ro, când vrei să îți spui părerea ta legată de acel subiect, nu uita să fii respectuoasă. Apoi, în funcție de relația pe care o ai cu el, poți folosi o abordare informală pentru a-ți exprima nemulțumirea. Cu toate acestea, chiar dacă șeful tău îți este prieten, mediul de lucru trebuie să impună respectul de ambele părți.


Nu discutați în prezența altora
Este bine ca discuțiile de acest gen pe care vrei să le porți cu șeful tău să se desfășoare în privat. Abține-te de la discuțiile în contradictoriu în fața colegilor, mai ales dacă problema te afectează personal, cum ar fi faptul că promovarea visată a fost oferită altcuiva. Un alt exemplu de situație similară este atunci când șeful tău îți dă un avertisment legat de performanțele tale și tu nu ești de acord cu punctul lui de vedere.


Fii direct
Atunci când ajungi să vorbești cu șeful tău, explică-i clar care este nemulțumirea ta, dar păstrează manifestările emoționale pentru tine, pentru că o izbucnire în lacrimi sau o criză de isterie nu te vor face ajuta sub nicio formă. Nu folosi niciodată limbaj ofensiv și gesturi de violență, cum ar fi trântirea unei uși sau împingerea unui scaun. După ce i-ai explicat concis care este motivul nemulțumirii tale, încearcă să vii cu posibile soluții pentru a rezolva această problemă. De exemplu, dacă șeful tău a implementat un proces de muncă cu care tu nu ești de acord sau care crezi că poate fi îmbunătățit, explică-i ce crezi tu că este greșit sau vino cu îmbunătățiri pentru a transforma procesul într-unul eficient. Niciodată nu este indicat să te contrazici cu șeful tău doar de dragul de a te contrazice. Oferă mereu sugestii pertinente și motive raționale pentru care tu crezi că metodele oferite de tine sunt mai bune.


Mesagerul colegilor
Dacă motivul pentru care nu ești de acord cu șeful tău te afectează și pe tine, dar și pe alți colegi, menționează și nemulțumirea acestora, dar având acordul lor de a le menționa numele. Nu ezita să rogi pe unul sau mai mulți colegi implicați să te însoțească la întâlnirea cu șeful tău. Spune-i șefului dinainte că vor fi mai multe persoane prezente la discuția voastră, așa este protocolar. Încurajează-ți șeful să ofere feedback în timpul conversației. Dacă vrei ca o astfel de discuție să fie cu adevărat productivă nu este suficient să vorbești numai tu, dar nici să acapareze el toată discuția. Alege-ți cuvintele cu grijă, dar fii sinceră cu privire la motivele acestui dezacord, în timp ce menții un ton calm și renunți la orice fel de amenințare. Organizează-ți ideile dinaintea acestei întâlniri, pentru că numai așa poți transmite un mesaj care să nu fie interpretabil. Și nu uita că funcția trebuie respectată întotdeauna, indiferent de părerile personale față de șeful tău. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să-ți păstrezi buna imagine
Pagina a fost generata in 2.2957 secunde