De la ce vârstă dăm copiilor role

291
De la ce vârstă dăm copiilor role - varstarole-1409382058.jpg

Articole recomandate

Fără doar și poate, copiii sunt atrași de rol în primul rând din cauză că acest tip de mișcare li se pare amuzant. Dar de la ce vârstă și cum poate învăța un copil să stăpânească acest sport și mai ales cum îl puteți proteja de eventualele pericole? De la ce vârstă le dăm copiilor role? Iată ce recomandă în acest sens Ghidul.părinților.ro:


1. Copilul poate începe să ia primele lecții de la vârstă de 3-4 ani, dar totul depinde de echilibrul și de coordonarea să. Cu cât învățarea debutează mai devreme, cu atât evoluția să va fi mai rapidă. Primele cursuri se vor ține în față blocului sau în curtea reședinței proprii, pentru că cel mic are de învățat multe până să se aventureze pe străzile orașului aglomerat sau în parcuri. De asemenea, puteți prefera o parcare sau un loc special de antrenament (cum există destule și în parcurile de la noi). 


2. Copilul trebuie să stăpânească unele tehnici esențiale: încetinirea, frânarea, oprirea, întoarcerea, accelerarea, eschiva... Una dintre tedintele comune în timpul primelor lecții este reflexul de a se apleca către spate. Crezând că astfel își menține mai bine echilibrul, copilul riscă, dimpotrivă, să se dezechilibreze. Gestul corect este o ușoare aplecare către înainte. 


3. Precauții esențiale. O coborâre abordată în viteză, pierderea controlului, ciocnirea cu un alt coleg de acrobații... toate acestea pot antrena căderi care sunt foarte neplăcute și dureroase. De aceea este preferabil să-i amintiți copilului să nu aibă niciodată o viteză exagerată, să fie atent la obstacolele din calea să și să nu se aventureze în cascadorii pe care nu le poate execută. De asemenea, ieșirea pe role trebuie să se facă numai cu un echipament protector adecvat: cască, genuchiere, cotiere și setul de protecție pentru încheieturi. Pentru început, este recomandat să-i cumpărați copilului patine cu roțile, și nu role. Acestea oferă o mai bună stabilitate și o plaforma de sprijin mai largă.


4. Verificați regulat starea rolelor: frâne, șireturi sau arici, uzură rulmenților etc.


5. Căderile trebuie evitate? Răspunsul este categoric nu! Din contră, căderea voluntară permite evitarea coliziunilor dureroase atunci când copilul trebuie să se oprească urgent și brusc. Îndă, dacă este dotat cu echipamentul protector adecvat, copilul nu are de ce să se teamă, pentru că acestea vor atenua loviturile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 30 August 2014
Stire din Diverse : Imagini spectaculoase cu noul IPHONE 6
Sâmbătă, 30 August 2014
Stire din Diverse : Purceluși din marțipan
Sâmbătă, 30 August 2014
Stire din Diverse : Primul semn că bebele devine mobil
Sâmbătă, 30 August 2014
Stire din Diverse : De ce nu trebuie aruncate cojile de măr
Joi, 28 August 2014
Stire din Diverse : Din secretele gemului de prune
Pagina a fost generata in 2.746 secunde