Deputatul Aledin Amet, lăudat la Conferința Femeilor Turce din Balcani

1342
Deputatul Aledin Amet, lăudat la Conferința Femeilor Turce din Balcani - 2abaa9ec52576bcdfff43d49907f0f0b.jpg
La începutul lunii aprilie, la Komotini (Gümülcine), în Grecia, a avut loc o nouă Conferință a Femeilor Turce din Balcani, la care au participat și reprezentante ale uniunilor turcă și tătară din țara noastră.
Organizată de Asociația de Educație și Cultură a Minorității din Vestul Greciei, întâlnirea a avut ca temă "Rolul femeii în viața politică, societatea civilă, învățământ și cultură".
Despre impactul femeii asupra deciziilor politice și despre implicarea, fie ea și indirectă, a femeii în viața politică a vorbit în cadrul întâlnirii și președinta Organizației de femei a UDTTMR, Sevim Mustafa. Accetul discursului reprezentantei tătăroaicelor din România a căzut pe statutul minorității tătare din România, un statut privilegiat, ca de altfel al tuturor comunităților etnice din țara noastră. Lidera Organizației de femei a UDTTMR s-a referit în discursul ei la activitatea susținută a deputatului comunității tătare, Aledin Amet, la reușitele legislative ale acestuia pentru păstrarea și promovarea tradițiilor etnicilor. "Am vorbit în primul rând despre oportunitățile pe care statul român ni le oferă nouă, tătarilor, ca minoritate etnică, pentru păstrarea și promovarea tradițiilor, despre activitatea deputatului nostru, Aledin Amet, în Parlamentul României și mai ales despre reușitele sale legislative pentru care, ori de câte ori a fost nevoie, noi, femeile, am acordat tot sprijinul necesar. A fost o mândrie pentru noi să putem prezenta într-un cadru atât de important facilitățile pe care le-am dobândit în România, multe dintre ele datorate unei activități susținute fără precedent a deputatului nostru. Nu pot să omit faptul că, urmare a celor prezentate, delegația noastră s-a bucurat de o atenție deosebită din partea celorlalte participante la conferință", a declarat, pentru "Cuget Liber", Sevim Mustafa.
La întâlnirea de anul acesta a femeilor turce din Balcani, România a avut cinci reprezentante: Sevim Mustafa și Urfet Nubin din partea UDTTMR, în timp ce comunitatea turcă din România a fost reprezentată de Melek Amet, Durie Accoium și Ghiulten Abdula.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Februarie 2011
Stire din Fun : Cugetări despre femei și căsătorie
Pagina a fost generata in 1.6001 secunde