Cât de harnici sunt parlamentarii constănțeni

2111
Cât de harnici sunt parlamentarii constănțeni - 70796ed590c949b0627b950b37cd8833.jpg

Articole de la același autor

La jumătatea acestei sesiuni parlamentare, câțiva demnitari se pot mândri deja cu o serie de proiecte legislative înregistrate în doar câteva luni, dovedind că sunt foarte activi la acest capitol.
Deputatul UDTTMR Aledin Amet se află în topul parlamentarilor cu cele mai multe proiecte legislative inițiate în această toamnă. De la începutul lunii septembrie și până în prezent, el a reușit să înregistreze, împreună cu ceilalți colegi, 15 propuneri legislative.
Acestea vizează o serie de domenii: educațional (pregătirea practică a studenților), sanitar (modificarea și completarea Legii 95/2006 privind sistemul sanitar) economic (propunere legislativă privind contractele de credit pentru consumatori, pentru completarea Codului fiscal sau pentru scutirea de la plata ratelor împrumutului la bancă pentru persoanele sinistrate de pe urma inundațiilor din anul 2010), dar și social (modificarea și completarea Legii nr.49/2010 privind unele măsuri în domeniul muncii și asigurărilor sociale).
El este urmat de Constantin Chirilă, deputatul democrat-liberal fiind coinițiator în cazul a șapte proiecte legislative. Cele mai multe dintre ele vizează domeniul agricol: modificarea Legii cooperației agricole, modificarea și completarea ordonanței privind recunoașterea și funcționarea grupurilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole și silvice, și modificarea legii pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole și celor forestiere.
La acestea se adaugă și propunerile legislative privind utilizarea, conservarea și protejarea solului, privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și acordarea eșalonărilor la plată.
Colegul său de partid din Camera Deputaților, Zanfir Iorguș, figurează și el ca inițiator pentru două propuneri legislative din această sesiune de toamnă. Este vorba despre un proiect ce urmărește să modifice legea ce prevede obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Cea de-a doua propunere urmărește completarea Legii 49/2006 privind circulația pe drumurile publice.
Din tabăra social-democraților, Matei Brătianu a fost cel mai harnic la capitolul inițiative legislative, figurând și el deja cu cinci propuneri. El s-a arătat foarte intere-sat de protecția consumatorilor susținând modificarea art. 25 din OUG nr. 21/1992. De asemenea, el a inițiat o propunere de înființare și funcționare a societăților și depozitelor de colectare a fierului vechi.
Brătianu mai susține și modificarea legislației în domeniul muncii și asigurărilor sociale (modificarea și completarea Legii nr.49/2010) și al activităților nucleare (modificarea Legii nr.111/1996).
Social-democratul a mai propus și modificarea Legii nr.176/2010 privind integritatea funcțiilor și demnitarilor publici, pentru modificarea și completarea Legii nr.144/2007 privind înființarea și funcționarea ANI precum și completarea altor acte normative.
În sfârșit, colega sa de partid, Cristina Dumitrache, figurează și ea printre inițiatorii proiectului de modificare a Legii nr.111/1996 privind desfășurarea în siguranță, autorizarea și controlul activităților nucleare, republicată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5343 secunde