Guvernul a alocat 150.000 de lei pentru noul cimitir musulman din Medgidia

2980
Guvernul a alocat 150.000 de lei pentru noul cimitir musulman din Medgidia - 0b3a86a506dfa027c0ad603992a2be84.jpg
La începutul săptămânii trecute, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 250.000 de lei pentru susținerea unor proiecte dedicate comunității musulmane din Medgidia și Techirghiol și inițiate de către deputatul Aledin Amet (UDTTMR).
Reprezentantul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România în Camera Deputaților, Aledin Amet, a declarat pentru ziarul "Cuget Liber" că a înaintat aceste proiecte Executivului la începutul sesiunii parlamentare, acestea bucurându-se deja de susținerea guvernanților.
Cel mai important proiect este cel privind realizarea infrastructurii pentru noul cimitir musulman din Medgidia, pentru care Guvernul a alocat 150.000 de lei.
De asemenea, suma de 50.000 de lei este dedicată reabilitării grădiniței bilingve din Medgidia. Tot 50.000 de lei vor merge la Techirghiol pentru refacerea unei străzi din localitate. Aledin Amet a precizat că această stradă urmează să primească numele unui etnic a cărui personalitate a marcat istoria orașului. "Această propunere aparține chiar primarului Adrian Stan. Există mai multe nume avansate, însă aleșii locali nu s-au decis încă asupra unei variante. Chiar m-am bucurat când am auzit că vor să facă acest lucru. Poate pentru unii acestea sunt lucruri mărunte, detalii, amănunte, dar pentru noi contează foarte mult", a adăugat deputatul UDTTMR.
Aledin Amet a mai precizat că primește numeroase solicitări din sânul comunității pentru a sprijini diferite proiecte. "Am ales să facem pași mărunți și siguri. Câteva proiecte au primit deja finanțare. În două-trei săptămâni cred că vor sosi banii și pentru cele trei proiecte recent aprobate. Cu siguranță voi mai susține astfel de inițiative și voi încerca să obțin fonduri mai ales că se apropie și rectificarea bugetară din octombrie", a remarcat el.
Printre obiectivele prioritare care se află pe agenda sa se numără: construirea unei geamii în Valea Seacă din Valu lui Traian, a unui minaret la Pecineaga, a unei geamii în satul Poiana, continuarea investițiilor în comuna Cumpăna și reconsolidarea geamiei din Mihail Kogălniceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3235 secunde