Premierele s-au ținut lanț la "Zilele orașului Techirghiol"

3281
Premierele s-au ținut lanț la

Articole de la același autor

Administrația locală din Techirghiol a lansat, cu ocazia celei de-a XI-a ediții a Zilelor orașului un concurs de veliere pe lac. "Este o premieră după 30 de ani acest concurs care va deveni unul internațional", a declarat primarul Adrian Stan. Aceasta a fost doar una dintre surprizele pe care administrația locală le-a pregătit locuitorilor din Techirghiol și turiștilor. În cadrul ședinței festive de Consiliu Local care a deschis sâmbătă seria manifestărilor și la care au participat aproximativ 200 de persoane, toți membrii comunității care au împlinit vârsta de 85 de ani, precum și cuplurile care au aniversat 50 de ani de căsnicie au primit din partea Primăriei și Consiliului Local diplome și câte un premiu de 100 de lei. De asemenea, consilierii au aprobat și schimbarea denumirilor pentru trei străzi din localitate, în timp ce Teatrul de Vară poartă începând de sâmbătă numele maestrului Jean Constantin.
De la manifestările de sâmbătă nu au lipsit nici oaspeții, astfel că au răspuns invitației administrației locale din Techirghiol de a participa la ședința festivă subprefectul Aidun Curt Mola, care a prezentat și un mesaj din partea Instituției Prefectului, deputatul UDTTMR Aledin Amet, care a și primit o plachetă din partea Primăriei și Consiliului Local Techirghiol pentru sprijinul manifestat față de comunitatea de aici, președintele UDTTMR Varol Amet, o delegație din partea Ambasadei Azerbaidjanului, consulul onorific al Italiei pe zona Ardealului, Franco Fraccarollo, dar și numeroși localnici.
Manifestările de pe parcursul întregii zile de sâmbătă, precum și cele de duminică au făcut ca Techirghiolul să freamăte. Seara de sâmbătă, dedicată folclorului, a fost deschisă oficial de primarul Adrian Stan, care a avut alături un alt oaspete de peste hotare: a fost vorba despre primarul localității Salsomaggiore din Italia. În intervențiile lor, cei doi edili și-au manifestat încrederea că în scurt timp cele două localități se vor înfrăți, Salsommagiore fiind recunoscută drept locul unde se desfășoară un mare concurs de miss din Italia.
Printre activitățile inedite pregătite pentru cele două zile de sărbătoare s-a numărat și parada ansamblurilor pe faleza din Techirghiol, dar și o plimbare cu vaporașul pe lac în cadrul căreia curioșii au putut vedea cum este extras faimosul nămol de Techirghiol. Această ultimă acțiune a fost tot o premieră și s-a înscris în seria manifestărilor organizate cu ocazia Zilei porților deschise la sanatoriul din localitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.352 secunde