După eliberarea din funcție a lui Mircea Iustian,

Aidun Curt-Mola este noul subprefect al Constanței

4094
Aidun Curt-Mola este noul subprefect al Constanței - 93cac6bc681b8e6f79d40155e8c37f95.jpg
În ședința de ieri a Guvernului României s-a decis ca, din cele 85 de posturi de subprefect, dintre care șapte vacante, să rămână doar 43. Pentru restul înalților funcționari publici au fost semnate deciziile de eliberare din funcție, în ideea restructurărilor din cadrul ministerelor și a instituțiilor prefecților, măsură impusă, așa cum a explicat premierul Emil Boc, și de incapacitatea statului de a mai susține din punct de vedere financiar aparatul bugetar.
Așa cum anunțam încă din ediția de luni a ziarului "Cuget liber", subprefectul Constanței, Mircea Iustian, urma să fie înlocuit în funcție cu un reprezentant al minorităților naționale, potrivit unui algoritm stabilit la nivel național. Cele două nume vehiculate pentru preluarea acestui post erau cele ale lui Aidun Curt-Mola, consilier superior pe regiunea de sud-est în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice din Guvernul României, și Varol Amet, președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani (UDTTMR).
Astfel, în cadrul ședinței de ieri a Executivului, concomitent cu semnarea deciziei de eliberare din funcția de subprefect a lui Mircea Iustian a fost adoptată hotărârea de exercitare cu caracter temporar a acestei funcții de către Aidun Curt-Mola, reprezentant al minorităților naționale. Informația a fost confirmată de surse oficiale din cadrul Guvernului României și urmează a fi publicată în Monitorul Oficial.

Un subprefect al tuturor cetățenilor Constanței
Despre numirea sa în funcția de subprefect al județului Constanța, Aidun Curt-Mola a declarat că este un fapt de natură să-l onoreze, dar care, în același timp, îl obligă să nu dezamăgească.
De profesie inginer, caracterizat, potrivit propriilor sale afirmații, de pragmatism și o bună capacitate organizatorică, consilier în cadrul DRI încă din anul 1998 și, de precizat, fost consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Constanța în mandatul 1996-2000, Aidun Curt-Mola a absolvit și cursuri organizate de INA (Institutul Național de Administrație), specializându-se pe probleme ce țin de managementul proiectelor.
Noul subprefect al Constanței a declarat, pentru "Cuget liber", că pentru el personal, dar și pentru minoritatea pe care o reprezintă numirea sa în funcție înseamnă o mândrie, însă a specificat că va rămâne "un om din popor, un subprefect al tuturor cetățenilor, cu ușa deschisă pentru problemele oamenilor" și asta fiindcă, susține el, "aburii funcțiilor" nu îi dau "amețeli".
Convins că va avea o colaborare optimă cu prefectul Claudiu Palaz, Aidun Curt-Mola a explicat că unul dintre dezideratele sale este acela de a influența într-un fel sau altul soarta oamenilor din cele mai sărace localități ale județului, în ideea de a le face viața mai ușoară. El a mărturisit că imaginea sărăciei din satele dobrogene l-a marcat în timpul vizitelor sale în teritoriu.
Rămâne de văzut când anume va avea loc învestirea sa oficială în funcția de subprefect al Constanței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2824 secunde