Despre șefii răi…

77
1
Despre șefii răi… - 6augsefirai-1375804837.jpg

Articole recomandate

Te privesc peste umăr și de cele mai multe ori te desființează prin remarci meschine și aspre, pe care le repetă, sau făcându-ți observații nejustificate. Ei nu numai că se deosebesc de tine, dar privesc chiar cu dispreț această deosebire - se îndoiesc de atitudinea ta corespunzătoare și angajată. Ei varsă tot asupra persoanelor cu funcții mai mici sau asupra rivalilor, uneori chiar și asupra propriilor lor șefi.

Stai liniștit, în zilele noastre, majoritatea dictatorilor sunt îndepărtați înainte ca aceștia să ajungă prea sus într-o companie, însă ei se desfășoară foarte bine la nivelul de mijloc și în funcțiile de conducere ale companiilor mici, unde calitatea managementului suferă mult din cauza absenței managerilor profesioniști. Șefii răi sunt cel mai adesea angajați foarte buni. Și chiar aici se află problema. Aceștia aduc o contribuție importantă companiei ca simpli angajați. Ei sunt promovați datorită competenței tehnice și experienței în domeniul respectiv. Iar apoi se extind supervizându-i pe ceilalți. Atât timp cât vei face lucrurile așa cum vor ei, ești un învingător. Însă aceștia nu promovează inovația - și dacă există un lucru de care au nevoie toate companiile de astăzi, acela este inovația permanentă.

Ia măsuri

Nu te juca de-a psihologul care analizează situația stând liniștit în fotoliu.

Încearcă o discuție cu șeful și concen-trează-te asupra unor anumite aspecte ale comportamentului său și nu face teoria a ceea ce crezi tu și de ce crezi că șeful se comportă astfel.

Atenționează-ți șeful asupra consecințelor comportamentului său față de ceilalți angajați. Informarea este bună, dar nu suficientă; ajută-ți deci șeful să înțeleagă ce ar trebui să facă. Accentuează schimbarea de comportament pe care o dorești și adaugă un exemplu de comportament ireproșabil din repertoriul acțiunilor întreprinse chiar de șeful tău.

Comentează știrea

Doru
7 august 2013
Pe naiba!

Cine are ghinionul sa fie condus de un sef dictator,poate doar sa zica mersi ca de acum are termeni de comparatie si sa caute continuu alt loc de munca,daca poate.Daca nu poate,sa taca dracului din gura,ca altfel se trezeste somer si mai apoi neindemnizat si apoi poate sa se spanzure. Sefii cretinopati ,schizoizi sunt promovati de sefii lor,tocmai ca sunt in stare sa faca treburile murdare fara mustrari de constiinta. Repet,ai sef dus cu pluta,incearca sa nu afle multe lucruri despre tine si sa nu-l faci sa-si dea seama ca esti mai intelligent ca el.Te va ura pentru asta si te va marginaliza nasol! Cauta-ti de munca repede,fara sa te opresti,chiar daca din intamplare, timp de o saptamana individul s-a purtat normal! Si ai grija ,colegii chiar daca-ti zambesc,nu toti sunt prieteni,poate chiar e bine sa te feresti si de unii din ei!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 August 2013
Stire din Diverse : Gheorghe Zamfir, în concert live
Pagina a fost generata in 2.4938 secunde