Dieta prânz-cină a unui om foarte ocupat

96
Dieta prânz-cină a unui om foarte ocupat - dietapranzcina-1413207440.jpg
Iată, potrivit Libertatea pentru femei, un meniu sănătos și variat, recomandat de medicul nutriționist Gabriela Man, persoanelor foarte ocupate:

Ziua 1.

Prânz: pui/ curcan/ vită + legume la alegere (castraveți, roșii, ardei, ceapă, praz, spanac). Cină: pește (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă, iar dacă e în ulei vegetal se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (castraveți, ardei, ceapă, salată verde, ridichi, conopidă, țelină crudă, morcov crud, ciuperci, dovlecei, varză, sparanghel, spanac) + două felii pâine "Slăbești mâncând" (până la 70 g).

Ziua 2.

Prânz: fructe proaspete - ananas / papaya / cireșe / mere / pere / caise / piersici / nectarine / grepfrut / kiwi / zmeură / fragi / afine / prune renglote + un iaurt natural semidegresat (până la 250 ml).

Cină: carne de vită + legume la alegere (roșii, salată verde, țelină, 3 - 4 măsline mari, varză, varză de Bruxelles, spanac, castraveți, praz, sparanghel).

Ziua 3

Prânz: un grepfrut/ un măr + pește (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă sau ulei vegetal, se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (fasole verde, spanac, salată verde, o roșie, ardei, ciuperci, sparanghel). Cină: vită/ pui/ curcan + legume la alegere (salată verde, roșii, castravete, țelină crudă, praz, sparanghel, spanac.

Ziua 4

Prânz: un ou fiert (cât doriți de tare) + 200 g șvaițer + două felii pâine "Slăbești mâncând" (până la 70 g) + legume la alegere (dovlecei, ardei, fasole verde, ceapă, praz, sparanghel, spanac).

Cină: pui la grill + legume la alegere (spanac, ardei, fasole verde, salată verde, varză, vinete, praz, sparanghel, spanac).

Ziua 5

Prânz: vită/pui/curcan + legume la alegere (spanac, salată verde, varză, ardei, dovlecei, ciuperci, praz, sparanghel).

Cină: pește (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă sau ulei vegetal, se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (roșii,

castraveți, dovlecei, ciuperci, morcov crud, țelină crudă, conopidă, broccoli, ardei, praz, sparanghel, spanac).

Ziua 6

Prânz: fructe proaspete - ananas / papaya / cireșe / mere / pere / caise / piersici / nectarine / grepfrut / kiwi / zmeură / fragi / afine / prune, renglote + un iaurt natural semidegresat (până la 250 ml).

Cină: un grepfrut/ un măr+ pui/ curcan + legume la alegere (salată verde, ciuperci, roșii, castraveți, ceapă, praz, sparanghel, spanac).

Ziua 7

Prânz: două ouă fierte (cât doriți de tari) + un iaurt natural (până la 250 ml) sau 200 g șvaițer + legume la alegere (dovlecei, conopidă, broccoli, fasole verde, ardei, ciuperci, vinete, praz, sparanghel, spanac).

Cină: vită + legume la alegere (salată verde, castravete, țelină crudă, roșii, varză de Bruxelles,varză, ciuperci, ardei, praz, sparanghel, spanac). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Metode pentru ameliorarea Sindromului Down
Pagina a fost generata in 2.3684 secunde